Vichy Normaderm Phytosolution

Niekoľko rokov dozadu bola moja pleť napriek každodennej starostlivosti a drahej kozmetike vo veľmi zlom stave. Vtedy bolo cieľom mastnú pleť s akné vysušovať, odmasťovať, ničiť jej prirodzenú bariéru - vďaka čomu sa pleť bránila a produkovala stále viac a viac mazu, akné atď. O hĺbkovom agresívnom čistení u kozmetičky radšej ani nehovorím.. (napíšte do komentárov, ak ste to zažili aj vy)


Vichy - Normaderm Phytosolution 
(50 ml - cca 16€) 



Dnes sme chvalabohu už niekde úplne inde, čoho predstaviteľom je aj tento úžasný pleťový krém od Vichy - Normaderm Phytosolution. Konečne sa pri mastnej pleti skloňuje hydratácia, a ultraľahká gélová textúra, ktorá neupcháva póry. ( Pri skladovaní v chladničke zároveň poskytuje príjemné upokojenie pleti ) Taktiež obsahuje látky prírodného pôvodu,  ako kyselina salicylová, kyselina hyalurónová a probiotické extrakty, ktoré pleť obnovujú a chránia . Je vhodný pre citlivú, dehydratovanú, mastnú pleť s akné. Ja by som dodala, že aj pre zmiešanú pleť, s jazvičkami po akné a pleť s rozšírenými pórmi.


Po nanesení je veľmi ľahučký, pleť je po ňom pár minút trochu lepkavá - ako by bolo cítiť, že je fakt hydratovaná. Tvorbu mazu o niekoľko percent znižuje, no nedá sa na to spoliehať úplne a bez zapudrovania makeupu sa mastná pleť jednoducho mastiť bude, i keď určite menej. Odstránenie čiernych bodiek a zmenšenie pórov, nie je len vecou jedného krému, je to trochu komplexnejšia téma, ale za tento Vichy Normaderm môžem povedať, že po niekoľkých týždňoch vidím naozaj zlepšenie veľkosti pórov a celkovo je moja pleť sviežejšia, žiarivejšia a bez vyrážok.

Gélove fluidum

Pozitíva:
  • Gélová konzistencia na báze vody
  • Perfektný podklad pod makeup
  • Nezanecháva mastný film, ale prvé minúty po nanesení pôsobí pleť "lepkavo". Potom je pleť krásne jemná a vyhladená.
  • 24h hydratácia
  • Denný aj nočný krém v jednom
  • Skvelé balenie s pumpičkou ( na celú tvár stačí jedna max. dve pumpičky krému)
  • Znižuje mastenie pleti
  • Znižuje viditeľnosť pórov

Negatíva:

  • Vôňa - mne osobne nevonia, ale vôňa rýchlo vyprchá takže nič strašné.

Tomu, čo chtiac-nechtiac napáchate na svojej pleti v mladosti, budete musieť neskôr v dospelosti čeliť.. Ak by som sa mala vrátiť v čase a dať svojmu 15-ročnému ja jednu radu, bolo by to hydratuj svoju mastnú pokožku - kvalitným hydratačným krémom a odličuj olejovým odličovačom, ale to je už na inú recenziu.

Ktorý pleťový krém je vaším naj, napíšte mi dolu do komentárov ? 🙂



Odkaz na recenziu Vichy Minerál 89 probiotic fraction sérum  nájdete TU
#vichymomenty #normadermphytosolution #vichyczsk

1 komentár:

  1. Veľmi pekne spracovaná recenzia, Vichy krémy používam a tento musím vyskúšať!

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.