Recept: Jablkovo – makové brownies
Ak zbožňujete mak tak veľmi ako ja, tak dnešný recept na jablkovo-makové brownies jednoducho
musíte vyskúšať. Úžasne šťavnatý, ovocno-zelenninový, na povrchu chrumkavý
koláčik, ktorého príprava je taká jednoduchá a rýchla, že sa nenazdáte
a už bude miznúť, a to priamo z plechu.
A ako
sa tento recept zrodil? Nečakane. Počas odšťavovania jabĺk a mrkvy mi vzniklo veľmi veľa "odpadu", ktorý mi bolo ľúto vyhodiť. Veď predsa šupky
z jabĺk majú množstvo vitamínov a mrkvová dreň je vlastne samá
vláknina. A tak na svet prišiel tento zázrak :)
A taktiež je bez orechov, bez mliečnych a živočíšnych produktov => VEGAN .
Ingrediencie:
Všetky
ingrediencie prosím berte orientačne. Maku môžete pridať viac, cukru menej, jednoducho všetko podľa chuti a „by očko“.
- 3 hrnčeky mrkvy – nastrúhaná alebo dreň z odšťavovania
- 2 hrnčeky jabĺk - nastrúhané alebo dreň z odšťavovania
- 1 hrnček pomletého maku
- 4 PL cukru – alebo med, agáve, všetko závisí od sladkosti jabĺk
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 100 ml kokosového oleja – alebo bežného oleja
- 160 špaldovej múky – alebo polohrubej
- 1 čl sódy bikarbóny
- 3 lyžice domáceho marhuľového džemu
- 2 vajíčka – alebo veganské vajíčka
„Veganské
vajíčka“ si pripravíte zmiešaním 3-4 lyžíc pomletých ľanových semiačok
s približne 5 lyžicami vody. Túto zmes poriadne premiešate a vznikne
vám konzistencia, ktorá sa bude tváriť ako vajíčko.
Postup
prípravy:
Všetky
ingrediencie spolu poriadne zmiešame. Odporúčam mrkvu a jablká zmiešať
najprv s múkou a až potom s ostatnými surovinami. Takto
dosiahneme, že nám nepadnú na dno plechu. A už len pečieme pri teplote 180
stupňov °C po dobu 30-40 minút dozlata a dochrumkava.
Povrch koláčika môžete potrieť džemom, poliať čokoládou, posypať cukrom. Fantázii sa ako vždy medze nekladú.
Ak by vás
zaujímal ešte pekáč, v ktorom som koláč piekla, tak je z Topshopu - Delimano Stone Legend. Naozaj si ho neviem vynachváliť. Používam ho na varenie, na pečenie, na
zapekanie, a to bez akéhokoľvek pripálenia sa, poškriabania povrchu. Viac info nájdete určite na ich stránkach.
Dobrú chuť prajem :)
Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:
- dajte "páči sa mi" mojej Facebook stránke, : www.facebook.com/TheDaniellaBlog <--klik
- alebo ma sledujte na Instagrame: www.Instagram.com/Thedaniellablog <--klik
- prihláste sa na odber článkov emailom: na stránke vpravo hore
- alebo mi niečo pekné napíšte na TheDaniellaBlog@gmail.com
Žiadne komentáre: