25. 11. 2016

Lifestyle: Čierny piatok a kde to stojí za hriech



Čierny piatok je v Amerike považovaný za najdôležitejší nákupný deň v roku. Je predzvesťou veľkých predvianočných nákupov a vianočného ošiaľu, kedy sú ceny produktov znížené o desiatky percent. Ale pozor, nie každá zľava je dobrá zľava. Myslite na to, že aj keď nejaké to euro pri nákupe ušetríte, s vecou, ktorú vôbec nepotrebujete ste v konečnom dôsledku vždy v strate. Takže míňajte s rozumom :)


Naše obchody a eshopy ešte veľmi americkému štýlu neholdujú a zliav vo výške 70-80% sa asi nikdy nedočkáme, ale poďme sa spoločne pozrieť na výber obchodov, ktoré podľa mňa za ten hriech stoja

DERMACOL  
Obchodík, ktorého produkty využívam celoročne, či sú v zľave alebo nie. Zbožňujem ich sprchové gély a makeupy. Tentokrát ma však zaujali aj darčekové sady v sekcii Darčeky a balíky.
Preslávené sprchové gély Aroma Rituals hádam netreba nikomu predstavovať, ak ich však nepoznáte, moju recenziu si môžte prečítať tu: Aroma Rituals - sprchové gély
Mojím niekoľkoročným obľúbencom je aj tento makeup: Makeup 24hod Control


MALL - Kozmetické darčekové sady
Keď už sme pri darčekových sadách, tento obchod ich ponúka tiež niekoľko a za veľmi pekné ceny. Takže ak sa vám nechce produkty vyberať samostatne a máte v obľube aj praktickú taštičku, ktorá je väčšinou súčasťou takýchto balíčkov, tak sa vám to bude určite hodiť.

ALZA - Starostlivosť o vlasy
Aj keď je tento obchod preslávený najmä elektronikou, skúste navštíviť  sekciu “Starostlivosť o vlasy”. Nájdeme tu rôzne sušiče na vlasy, kefy, kulmy, žehličky. Lepší čas na nákup týchto vo všeobecnosti drahých produktov tu už asi nebude.

NOTINO
Kvalitný a vhodne zvolený parfém patrí medzi moje najobľúbenejšie darčeky, a tak pri tomto nákupnom ošiali nemôžem obísť ani jednu z najznámejších stránok na nákup týchto voňavých pokladov.
Medzi mojich obľúbencom už niekoľko rokov patrí jendoznačne parfém Brigh Crystal od Versace, ktorý bol mojím top produktom roku 2014 - článok nájdete tu: Obľúbenci 2014.
Odporúčam však aj moju druhú obľúbenú, jemnú, ženskú vôňu Jour Pour femme od Hugo Boss.
 
Kontaktné šošovky
Tento obchod je jediným obchodom, z ktorého si kontaktné šošovky nakupujem a aj keď majú pekné zľavy a nové akcie celoročne, určite stojí za zhliadnutie aj teraz.A okrem toho majú osobný odber pri objendávka nad 10 eur zadarmo. 
Moja recenzia a líčenie: Modré šošovky Modré kontaktné šošovky (dioptrické)Dračie šošovky - Halloween



TOPSHOP
Tento obchod možno veľa ľudí už vopred odcudzuje, veď predsa má reklamy v telke, ktoré sa snažia zákazníka nalákať ..ale nie, určite sa nedajte odradiť. Tento obchod má skvelé ceny a produkty, ktoré som si naozaj veľmi obľúbila a neviem už bez nich žiť. Jedným z týchto top produktov je ultrazvukový čistič pleti, na ktorý chystám už budúci týždeň veľmi pozitívnu recenziu. A skvelá rajnica Delimano Stone Legend, ktorá sa nedá poškriabať, je vhodná ako na šporák, tak do rúry.. a už mám z tejto sady aj dve panvice, takže odporúčam. Naposledy ste ju u mňa na blogu mohli vidieť v recepte na Jablkovo-makové brownies.




Na záver už len dve zaujímavosti pre tých, ktorí hovoria respektíve čítajú po anglicky a pre tých, ktorí sú z Košíc.

YVES ROCHER v OC Optima Košice
Táto predajnička v Košickej Optime si ma získala. Je malá, milá, ale za to obsahuje množstvo skvelých, voňavých, prírodných produktov, ktoré si určite zamilujete. Ja momentálne testujem sadu Hydra Végétal, a to čistiaci gél a rozjasňujúci píling, ktoré si ma získali na prvé použitie. Zabudnúť nemôžem ani na voňavé sprchové gély, napr. môj naj je vanilkový.

AMAZON
Ak čítate knihy, veľa kníh a ešte v angličtine, tento eshop jendoducho musíte spoznať. Nakúpite v ňom všetko možné aj nemožné a čo je najlepšie, množstvo kníh ponúka aj zadarmo. Do vyhľadávania stačí zadať napr. „ free food book“ a čítania počas sviatkov si užijete naozaj dosť. Tieto elektronické knihy môžete čítať na počítači, na tablete, na mobile..stačí si len stiahnuť Amazon Kindle applikáciu.


Ak sa vám článok páčil, budem vďačná za vašu podporu:

Tak čo hovoríte na "nákupný ošiaľ - čierny piatok " u nás na Slovensku. Stoja tie akcie za minutie peňazí alebo ani nie ?:)

10. 11. 2016

Recenzia/Líčenie: Gabriella Salvete

Dokonalosť v jednej paletke, vlastne v dvoch ! :) 
Nie, nechcem predbiehať, ale tieto paletky boli naozaj láskou na prvý pohľad.




Desať nádherných tieňov. Matné, trblietavé, svetlé, tmavé..jednoducho nádherné. A ak k nim pridáte ešte paletku na kontúrovanie, máte po ruke všetko, čo potrebujete na vytvorenie krásneho líčenia.

Gabriella Salvete - 01 Rose  - paletka 10 očných tieňov - 12g (cca 8 €)
S touto paletkou vytvoríte líčenie, ktoré bude vhodné na každodenné nosenie, ale aj extravagantné večerné líčenie.Tiene sú skvele pigmentované, majú jemne maslovitú konzistenciu, no sú aj trochu prašivé, na to si treba dať pozor.  Balenie je praktické, s pekným jednoduchým dizajnom. Trochu mi tu chýba väčšie zrkadielko, ale aj s týmto uzučkým sa nalíčiť nalíčite. Súčasťou balenia je aj aplikátor, ktorý je podľa mňa v dnešnej dobe už prežitkom a hoci len malý štetec by som určite uvítala viac. Taktiež by som uvítala pomenovanie jednotlivých očných tieňov, nech sa v nich človek vie trochu lepšie zorientovať, ale prežijem to :)

Gabriella Salvete - 01 Rose

úžasná pigmentácia
extravagantnejšie "cut crease" večerné líčenie

extravagantnejšie "ccut crease" večerné líčenie
Gabriella Salvete - kontúrovacia paletka - 15g (cca 6 €)
Kompaktná paletka, ktorá obsahuje bronzer, rozjasňovač a jemnú lícenku. Klasika skvelá na cesty, s ktorou nikdy nič nepokazíte. Konzistenciou sú tiene podobné paletke očných tieňov. Super pigmentácia, konzistencia, mierna prášivosť. Rozjasňovač je mojím najväčším obľúbencom, vytvára nádherné odlesky a pleť po jeho nanesení doslova žiari. Jedine lícenka je na mňa trochu svetlejšia, ale dá sa pekne navrstviť, takže na leto bude super. Dizajn je tiež v poriadku, praktické, jednoduché balenie, ktoré však až kričí o to krásne veľké zrkadlo, ktoré by si táto paletka zaslúžila.

Gabriella Salvete - Contouring palette

bežné denné líčenie a predsa krásne ružové a trblietavé :)

Pre mňa osobne sú momentálne tieto dva produkty mojím "svätým grálom". S paletkami sa pracuje nádherne, trblietavé tiene krásne žiaria, matné sú zas perfektné na vytvorenie dymového líčenia. Jedným slovo "pecka"! Ak potrebujete paletku na oči a tvár, za skvelú cenu so skvelými vlastnosťami, túto dvojicu vám môžem len odporučiť. Moje hodnotenie je 5/5 bodov.

Paletka očných tieňov - z vášho pohľadu z ľava
paletka očných tieňov pokračovanie z ľava
kontúrovacia paletka



Ak sa vám článok páčil, budem vďačná za vašu podporu:

8. 11. 2016

Recenzia: Dermaheal CC krém

Trend BB a CC krémov pomaly upadá, ale ja osobne ich obľubujem stále viac a viac. Makeup je perfektná vec, ale na každodenné nosenie je BB/CC krém predsa len o niečo vhodnejší. To však len vtedy ak nájdete pre seba ten pravý. A aký bol v mojom testovaní tento CC krém od spoločnosti Dermaheal?



Dermaheal CC krém na kompletnú korekciu tváre - odtieň Tan Beige - 50g (20 €)
nájdete na: www.medaprex.sk

Použitie a popis
Tento korekčný krém sa nanáša na vyčistenú, nakrémovanú pleť podobne ako makeup. Buď prstami alebo štetcom. Jeho farebný tón je ružový - studený. Takže ak máte teplý resp. olivový tón pleti ako mám ja, mohol by na vás vyzerať až príliš ružovo a neprirodzene. CC krém je veľmi jemný, na pleti ho skoro nie je cítiť, nezachádza do pórov, nezvýrazňuje vrásky. Pleť krásne rozžiari, a v priebehu dňa ju dostatočne hydratuje.


A práve s hydratáciou som ja mala najväčší problém. Pleť sa mi už po 2-3 hodinách začala neskutočne lesknúť, aj napriek tomu, že som po jeho nanesení použila púder. Pre moju pleť táto extrémna hydratácia vhodná nebola , čo práve naopak určite ocenia ženy so suchou, citlivou pleťou.
 
Z vášho pohľadu vľavo - pleť bez makeupu. Vpravo - pleť po nanesení 1 vrstvy CC krému.
Krycia schopnosť
Podľa popisu tento CC krém sľubuje "zakrytie všetkých nezrovnalostí pokožky". Áno, zakryje mierne začervenania, pigmentové fliačiky, jemné žilky okolo očí, ale na zakrytie mojich pieh a  začervenalých, vystupujúcich vyrážok už bohužiaľ nestačí, tam musí prísť na rad určite korektor. Jeho krytie je stredné.

Z vášho pohľadu vľavo - pleť po aplikovaní púdru. Vpravo pleť po 8 hodinách s CCkrémom.
Problém vyriešený?
V konečnom dôsledku môj jediný problém s týmto CC krémom bol, že jednoducho nie je vhodný pre typ mojej pleti (mastná) a jej tón (teplá-olivová). Moja pleť sa po ňom veľmi rýchlo mastí a neposkytuje jej dostatočnú kryciu schopnosť, ktorú človek s akné určite požaduje. 

Preto je podľa môjho odporúčania určený a mohol by byť vhodný pre:
  • suchú, citlivú pleť,
  • studený tón pleti,
  • pre dehydrovanú pleť,
  • pre podráždenú pleť,
  • jemné žilky, vrásky, začervenania,
  • pleť, ktorá nepotrebuje vysoké krytie,
  • staršiu pleť,
  • pleť "bez života".

ALE  v prípade, že aj máte mastnú, aknóznu pleť a navštevujete dermatologické ošetrenia ako napr. mikrodermabráziu, laser, aplikáciu ovocných kyselín, určite je tento CC krém vhodnejšou voľbou ako makeup. Okrem toho obsahuje SPF 30, čo sa po týchto ošetreniach hodí o to viac.


Moje hodnotenie: napriek tomu, že nie je vhodný pre moju pleť, verím, že ženy so suchou a citlivou pleťou by si ho obľúbili, preto mu dávam 4/5 bodov.

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:


(Ešte jedna technická informácia na záver,niektoré mi píšete, že neviete na blog napísať komentár, snažím sa s tým čo najrýchlejšie niečo urobiť, ale v prípade, že máte nejaké otázky k produktom, kľudne mi píšte na email: thedaniellablog@gmail.com )

3. 11. 2016

Recenzia: Forcapil Vlasy a Nechty - kapsuly

Vypadávanie vlasov je veľmi nepríjemná záležitosť, ktorá má zlý vplyv na psychiku každého človeka ..  ak aj vás tento problém postretol a neviete si s ním rady, čítajte ďalej a dozviete sa, čo v boji proti vypadávaniu vlasov pomohlo mne.



Minulý rok, približne začiatkom leta, som postrehla, že mi nadmerne začali vypadávať vlasy. Samozrejme som sa na smrť vystrašila a okamžite som začala "googliť", čo, prečo, ako .. výsledkom bolo bohužiaľ len množstvo strašidelných diagnóz a kúpeľňa plná "extra-super-účinných" a samozrejme drahých šampónov.

Používala som známy vlasový aktivátor, ospevovaný chininový šampón a množstvo iných, bežne dostupných značiek pre rast vlasov a proti ich vypadávaniu. No všetko bolo márne. Preto som sa rozhodla tento problém riešiť oveľa intenzívnejšie, vlasy som si ostrihala a kúpila som si tieto tabletky.

Keď som sa pred rokom ostrihala
Výber správneho riešenia
Tabletky Forcapil mi poradila slečna v lekárni. A som jej za to dodnes vďačná. Naozaj! Keď sa totiž raz dostanete do lekárne s problémom vypadávania vlasov, len budete otvárať oči, koľko všelijakých produktov tam nájdete. A tie ceny! Naozaj nie je jednoduché si vybrať a preto dúfam, že vám táto recenzia a moja skúsenosť aspoň trošku pomôže.

Vplyv na vlasy - výsledky
Ja som si hneď kúpila 180 tabletové balenie, ktoré pri braní 2 tabletiek denne, vystačí na 3-mesačnú kúru. Menšie balenie by som ani neodporúčala. Ak chcete naozaj viditeľné výsledky, tri mesiace sú podľa mňa tak akurát. I keď tie moje sa objavili už po 1. mesiaci používania. Vlasy mi pomaly prestali vypadávať a čo ma prekvapilo najviac , začali mi rásť nové. Lepší pocit ako keď uvidíte okolo čela svoje nové malé "baby" vlásky si ani neviete predstaviť! A takto mi vlasy rástli a rástú až doteraz. No po roku som sa rozhodla terapiu obnoviť a tabletky som začala brať znova, viac-menej preventívne. Počas používania tabliet som vyskúšala aj Forcapil šampón, ktorého účinky som nezaznamenala, takže ho veľmi odporúčať nemôžem, ale ak chcete príjemne voňavý bylinkový šampón tak za skúšku nič nedáte.



Vplyv na nechty - výsledky
Tieto tabletky sú určené aj na spevnenie a zlepšenie kvality nechtov, čo som však ja osobne nepostrehla. Nechty mám stále jemné a štiepiace sa. Takže v tomto smere mi tabletky nepomohli. 

Cena
Keď som si tablety ešte pred rokom kupovala, stáli niečo okolo 31 €. Teraz sú dostupné v rôznych akciových cenách a balíčkoch, takže si určite vyberiete. A napriek tomu, že cená nie je najnižšia, ak si spočítate všelijaké vitamíny a šampóny, ktoré ste vyskúšali .. v konečnom dôsledku až také drahé nie sú.


Pre mňa boli tieto tabletky poslednou záchranou a naozaj som vďaka nim bola konečne spokojná. Za mňa im dávam 5/5 bodov.

Viac info
Zloženie tabletiek - resp. vitamínového doplnku nájdete na oficiálnych stránkach výrobku .

a dnes moje vlásky vyzerajú takto :) ♥

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:

Aké sú vaše skúsenosti s podobnými tabletkami a šampónmi. Máte tiež svoj "svätý grál". ktorý by ste mohli odporučiť?

1. 11. 2016

Recept: Jablkovo – makové brownies



Ak zbožňujete mak tak veľmi ako ja, tak dnešný recept na jablkovo-makové brownies jednoducho musíte vyskúšať. Úžasne šťavnatý, ovocno-zelenninový, na povrchu chrumkavý koláčik, ktorého príprava je taká jednoduchá a rýchla, že sa nenazdáte a už bude miznúť, a to priamo z plechu.



A ako sa tento recept zrodil? Nečakane. Počas odšťavovania jabĺk a mrkvy mi vzniklo veľmi veľa "odpadu", ktorý mi bolo ľúto vyhodiť. Veď predsa šupky z jabĺk majú množstvo vitamínov a mrkvová dreň je vlastne samá vláknina. A tak na svet prišiel tento zázrak :)

A taktiež je bez orechov, bez mliečnych a živočíšnych produktov => VEGAN .



Ingrediencie:
Všetky ingrediencie prosím berte orientačne. Maku môžete pridať viac, cukru menej, jednoducho všetko podľa chuti a „by očko“.


  • 3 hrnčeky mrkvy – nastrúhaná alebo dreň z odšťavovania 
  • 2 hrnčeky jabĺk -  nastrúhané alebo dreň z odšťavovania 
  • 1 hrnček pomletého maku 
  • 4 PL cukru – alebo med, agáve, všetko závisí od sladkosti jabĺk 
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva 
  • 100 ml kokosového oleja – alebo bežného oleja 
  • 160 špaldovej múky – alebo polohrubej 
  • 1 čl sódy bikarbóny 
  • 3 lyžice domáceho marhuľového džemu 
  • 2 vajíčka – alebo veganské vajíčka

 „Veganské vajíčka“ si pripravíte zmiešaním 3-4 lyžíc pomletých ľanových semiačok s približne 5 lyžicami vody. Túto zmes poriadne premiešate a vznikne vám konzistencia, ktorá sa bude tváriť ako vajíčko.



Postup prípravy:
Všetky ingrediencie spolu poriadne zmiešame. Odporúčam mrkvu a jablká zmiešať najprv s múkou a až potom s ostatnými surovinami. Takto dosiahneme, že nám nepadnú na dno plechu. A už len pečieme pri teplote 180 stupňov °C po dobu 30-40 minút dozlata a dochrumkava.
Povrch koláčika môžete potrieť džemom, poliať čokoládou, posypať cukrom. Fantázii sa ako vždy medze nekladú.



Ak by vás zaujímal ešte pekáč, v ktorom som koláč piekla, tak je z Topshopu - Delimano Stone Legend. Naozaj si ho neviem vynachváliť. Používam ho na varenie, na pečenie, na zapekanie, a to bez akéhokoľvek pripálenia sa, poškriabania povrchu. Viac info nájdete určite na ich stránkach.





 Dobrú chuť prajem :)

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť: