Recepty: Šalát s kuracím mäsom ala Cézar šalát :)
Aaa je to tu.. ďalší týždeň je za nami, dokonca posledný prázdninový .. končia letné brigády, dovolenky, stáže, lásky, tábory .. ;) leto sa pomaly, ale iste blíži ku koncu.. no prečo mu dávať hneď zbohom, keď si ho môžme vychutnať kedykoľvek máme chuť .. a to doslova .. na tanieri :)
Dnešným receptom Vám predstavím moje najobľúbenejšie letné jedlo, ktoré si môžete pripraviť či sú vonku africké horúčavy alebo sibírska zima :)
"Cézar šalát"
Názov tohto šalátiku som dala do úvodzoviek, pretože nejde o originál pravý Cézar šalát, ale v mojej obľúbenej reštaurácii sa pod týmto názvom vyskytuje, tak mu ho nechám, i keď skôr by sa mal volať "šalát s kuracím mäsom" :)
Nechcem sa chváliť, ale moja receptúra je oveľa jednoduchšia, rýchlejšia a ešte k tomu úžasne chutná ! :)
Ingrediencie:
- kuracie prsia
- na malé kocky nakrájaná slanina
- ľadový šalát
- parmezán ( alebo Grana Padano napr. z Lidlu )
- olivový olej
- vínny ocot
- balsamico krém ( na dekoráciu a záverečné dochutenie )
- čierne korenie
- soľ
Bez tejto hviezdnej trojky to určite nepôjde :) Ako ste si už pri väčšine mojich receptov určite zvykli, aj tento bude jednoduchý a rýchly na prípravu.
Umyjeme si ľadový šalát, ktorý natrháme alebo nakrájame a necháme ho odkvapkať. Medzitým si dáme pražiť slaninku. Ja ju pražím bez oleja, pretože sama o sebe je mastná a pustí šťavu. Slaninku preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
Kuracie prsia si nakrájame na kocky alebo na rezance, okoreníme čiernym korením, osolíme a do hneda pečieme na panenskom olivovom oleji. Samozrejme môžte použiť aj bežný slnečnicový olej, nič tým nepokazíte. Tak ako slaninu, odporúčam aj mäso pred tým ako ho pridáte k šalátu ochladiť, aspoň na izbovú teplou.
Ak môžte ta sa snažte všetko robiť na keramickej panvici, na ktorej sa ani mäsko, ani slaninka nepripečú a okrem toho sa aj veľmi jednoducho čistí.
Pripravíme si zálievku, ktorú tvorí len olivový olej a vínny ocot, všetko podľa chuti. Nastrúhame si parmezánové hoblinky a šalátik je hotový :) Podávame s opečenou celozrnnou bagetkou.
Odporúčam okrem mäska šalát nesoliť, pretože či už slanina alebo parmezán, oboje sú slané.
Viem, že sa Vám už zbiehajú slinky :) Tak Vám prajem dobrú chuť, a ak máte aj Vy svoj obľúbený letný šalát, tak mi napíšte do komentárov aký to je, nech ho vyskúšam :))
A samozrejme ak sa Vám môj článok, blog páči, tak určite odoberajte cez GFC alebo cez BlogLovin :) Teší ma každý jeden nový i "starý" odberateľ :) Krásny víkend praje D.
Žiadne komentáre: