Recepty: domáce jablkové pyré =
Dnešný recept z "Jesennej edície" je asi tým najjednoduchším a zároveň tým najdokonalejším a najchutnejším pokrmom, ktorý som za posledné mesiace jedla. Pri tomto jedle alebo dezerte stonásobne platí, že " v jednoduchosti je krása".
Tento recept mám od kamarátky Zuzky, ktorá svoje chutné výtvory zdieľala na facebooku. Ja som im samozrejme neodolala a hneď som si opýtala recept :) Je veľmi jednoduchý a okrem jabĺk a trošky trpezlivosti toho vôbec nebudeme potrebovať veľa.
Ingrediencie:
- 15-20 jabĺk,
- citrón,
- balíček vanilkového cukru/vanilku,
- 2 lyžice kryštálového cukru.
jabĺčka nezabudnite ukladať do studenej vody s citrónom |
Potom vodu vylejeme a takto pripravené jablká dáme do väčšieho hrnca. Podlejeme ich približne 2 dcl čistej vody a varíme a varíme a varíme ... až kým nám nevznikne skoro jablková kaša. Počas varenia jabĺčka vareškou pučíme. Približne po 15 minútach túto zmes zo sporáka odstavíme, pridáme cukor a ponorným mixérom vymixujeme na hladké pyré. Ja som kašu mixovala už trošku vychladenú, z obavy, že mi mixér vplyvom tepla praskne. Ak máte ten váš kovový, tak pravdepodobne nemusíte.Túto hladkú zmes vrátime na sporák a povaríme ešte asi 5 minút.
Jablkové pyré dáme do studenou vodou vyplachnutých zaváracích fliaš. Fľaše poriadne uzavrieme a ešte asi na 10 minút vložíme do vriacej vody, čím ich sterilizujeme. Výživa sa samozrejme dá jesť aj hneď po uvarení, takže ak si ju pripravíte v menšom množstve tak zavárať nemusíte :)
Varíme, varíme... a tá nádherná vôňa po celom byte :) |
Moja verzia, nie tak esteticky krásna ako Zuzkina, ale chutí rovnako skvele!:) |
Takže žienky, hor´sa do toho! Mužom dať šúpať jabĺčka, vy rýchlo v umývačke umyte fľaše a po pár minútach je zdravá pochúťka na svete. Samozrejme takto môžte pripraviť všelijaké iné kaše.
Tak ako, pustíte sa do tejto jednoduchej, ale predsa delikátnej pochúťky aj vy?:)
NO to je skvělej recept a je určitě lepší si udělat takovou domácí dobrůtku než kupovanou :)
OdpovedaťOdstrániťBlog by Veru
Mňám, tak to ďakujem za recept! :-)
OdpovedaťOdstrániťDijoun&Klaudi