Recept: Magický koláč (Magic Cake)
Ahojte, ako som už včera sľúbila, nové články budú vychádzať každý UTOROK a ŠTVRTOK.
A keďže tu máme štvrtok už dnes, neviem si predstaviť lepší spôsob oslavy začiatku nového blogu ako magickým koláčikom, a to doslova ! :)
Tento koláč, obletel už celý svet a konečne doletel aj do kuchyne ku nám domov. Je jednoduchý, rýchly, chutný, no jednoducho „Magic Cake“ (v preklade: magický koláčik). Jeho kúzlom je vytvorenie troch rôznych vrstiev pri použití jedného, rovnakého cesta. Zložité? Určite nie. Zázrak? To už tak trošku áno.
Počas pomalého pečenia sa všetky suroviny v koláči zázračne spoja a vytvoria tri jednotlivé vrstvy. Spodná vrstva, je nazývaná "fudge" (eng.), čo v skratke znamená mäkké, trochu vlhké cesto. Z druhej vrstvy vznikne lahodný puding a na vrchu koláča vás čaká príjemná, nadýchaná piškóta.
Ingrediencie:
(pre formu 18x18 cm)
- 3 žĺtka
- 3 bielka
- 90 g cukru
- 1 čl teplej vody
- 90 g roztopeného masla
- 1 lyžička vanikovej esencie príp. vanilkový cukor
- dve štipky soli
- 375 ml mlieka
Postup prípravy:
Kvalitné suroviny sú samozrejmosťou, no pre dokonalý výsledok je veľmi dôležitý najmä postup prípravy, teplota a čas pečenia. Ešte predtým ako sa do pečenia tohto zázraku pustíme je dôležité dodržať niekoľko zásad.
Tak tu sú moje rady pre vás:
- Všetky ingrediencie od vajec až po mlieko musia mať izbovú teplotu,
- pridávame a mixujeme postupne – pomaly zašľaháme múku, pomaly zašľaháme mlieko apod.,
- snažíme sa dodržať predpísanú veľkosť formy 18x18 cm príp. menej. Ja som totiž použila bežnú tortovú formu 25x25 a koláčik bol dosť nízky,
- Krok: V jednej miske spoločne mixujeme: 3 žĺtka + 90 g cukru + 1čl teplej vody +vanilkový cukor
- Krok: Postupne pridávame: 90 g roztopeného masla + 90 g hladkej múky + štipka soli + 375 ml mlieka.
- Krok: Na záver pridáme vyšľahaný sneh z 3 bielkov so štipkou soli. Túto poslednú zmes pridávame pomaly a postupne ju jemne zašľahávame do cesta.
- Krok: Koláčik pečieme 50 minút na 150 C°
A úžasný magický koláčik, ktorý očarí všetkých hostí je na svete :)
Dobrú chuť.
Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:
- dajte "páči sa mi" mojej Facebook stránke, : www.facebook.com/TheDaniellaBlog <--klik
- alebo ma sledujte na Instagrame: www.Instagram.com/Thedaniellablog <--klik
- prihláste sa na odber článkov emailom: na stránke vpravo hore
- alebo mi niečo pekné napíšte na TheDaniellaBlog@gmail.com
Žiadne komentáre: