Recenzia: Tesco Potraviny Domov

Dnešný článok bude trochu iný, ani kozmetický, ani kuchársky, ale taký "lajf-stajl-ový" :) No verím, že sa vám bude páčiť a ukáže vám možno niečo nové.


Ani sme sa nenazdali a celosvetový trend v nakupovaní potravín cez internet je už aj u nás. Pre mňa osobne je to perfektný spôsob ako ušetriť množstvo času a pritom ešte aj výhodne a premyslene nakúpiť. 



Možno však máte nejaké tie obavy .. Prídu potraviny čerstvé? Dostanem presne to, čo chcem? Nebude to pred ukončením spotreby? Príde mi môj nákup na čas? Ak váhate, čítajte ďalej :)

Čo nakupujeme my?
My doma, internetový nákup potravín využívame pravidelne raz do mesiaca, kedy robíme „veľký nákup“. . zelenina, mlieko, mäsové výrobky, toaletný papier, kuchynské utierky, čistiace prostriedky .. No a samozrejme nie je nič lepšie ako si dať napríklad v nedeľu ráno chrumkavé pečivo a čerstvé ovocie. O čerstvosť a dobu spotreby sa totiž vôbec nemusíte báť. Práve naopak. Pri výrobkoch ako sú vajcia a mliečne výrobky som vždy milo prekvapená, dokonca mám pocit, že doba spotreby je dlhšia ako v kamennom obchode. Taktiež pečivo a ovocie je stále čerstvé a bez akýchkoľvek deformácií. 


Ako nákup prebieha?
Nákupu predchádza klasická administratíva, a to je registrácia/prihlásenie sa na stránku.
Hneď na začiatku si zarezervujete dátum a čas dodania, a nakupovanie sa môže začať. Väčšinou už dopredu viem, čo presne chceme nakúpiť, a tak daný tovar zadávame priamo do vyhľadávača na stránke. Popritom však sledujeme aj akciové produkty, ktoré by sme si medzi toľkými produktami v kamennom obchode určite nevšimli. Stránka uchováva aj predchádzajúce nákupy, takže produkty, ktoré sa vám osvedčili v minulosti si viete takto pripomenúť a nakúpiť ich znova. Na záver objednávku potvrdíte a čakáte kým vám nákup príde domov až ku dverám.

Dovoz
Áno, pri dovoze príde daný pracovník priamo až k vám domov a nákup vyloží presne tam, kde si to želáte. Popri tom vám povie informácie o vašom nákupe. Napr. či bol dodaný všetok tovar, ktorý ste si objednali. Ak náhodou nebol v predaji, tak akým tovarom vám ho nahradili. Ak sa vám náhradný tovar nepáči, jednoducho poviete, že ho nechcete a automaticky sa vám odráta z ceny nákupu. Potom svoj nákup zaplatíte platobnou kartou a nakupovanie máte za sebou. 


Ešte na záver spomeniem, že táto služba je spoplatnená poplatkom za doručenie v hodnote od 1,59€ až 2,69€, čo závisí od dňa a hodiny, kedy si chcete tovar prevziať.

Pozitíva:
  • Jednoduchosť a rýchlosť nákupu
  • Výber času a dátumu, kedy si chcete nákup prevziať
  • Veľký výber výrobkov s detailným popisom
  • Množstvo akcií na jednom mieste
  • Prehľadnosť výrobkov
  • Nemusíte nosiť ťažké tašky
  • Uchováva záznam predošlých nákupov
  • Veľká výhoda pre starších ľudí, ktorí už nevládzu robiť veľké nákupy
  • Aktuálne: Zľava 5€ na prvý nákup (do 31.10, pri nákupe nad 23€)

Negatíva:
  • Webstránka občas vypadáva
  • Nie všetky produkty majú detailný popis
  • Nie je možná platba stravnými lístkami
  • Nie je možná platba v hotovosti
  • Rozšírila by som výber kozmetických produktov – starostlivosť o pleť, dekoratívna kozmetika

Ja tento spôsob internetového nakupovania potravín zbožňujem. Šetrí nám mnoho času, nemusíme nikam cestovať, nosiť ťažké tašky, jednoducho si nákup užívame.

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:
A ako ste na tom vy?  Už ste dovoz potravín domov vyskúšali alebo vás to vôbec neláka ? Ak máte nejaké otázky ohľadom nákupu, tak mi ich píšte dolu do komentárov :)




Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.