Recenzia: Avon vs. Pupa #tekutá očná linka

Nekonečné prebdené dni i noci .. ( no dobre skôr noci ako dni ), .. tak dobre len zopár nocí, litre kávy ( vody, čaju, smoothies..), množstvo písania a čítania, a prekladania, aaa nakupovania ( hlavne toho ínternetového a e-bay-ového, a avon-ového, a aupark-ového, a dm-kového, a .. ), ale áno, diplomovka je šťastlivo odovzdaná a odteraz je už len na nej ( a trochu i na mne ) ako sa "predá"..  vkladám do nej veľkú dôveru :D držte mi palce:)



Po prozaickom úvode, ktorý sa konečne dočkal svojho miesta som sa dnes rozhodla vytvoriť battle medzi tekutými očnými linkami, čo ste si podľa názvu článku pravdepodobne všimli.

Cenovo dostupný, mnohokrát očierňovaný  a podceňovaný Avon, ktorý je preslávený avon-lejdy (-ami) a heslom z nožnicovorukého Edwarda : " Avon prišieeel".

versus


Drahšia, menej dostupná, talianska, možno niekomu nie veľmi známa Pupa, ktorej produkty sa pekne vynímajú na stojančekoch v pekných obchodíkoch a domov si ich odnášate v krásnych červených papierových (eko na prvom mieste *žmurk) taštičkách.


Avon EXTRA lasting eyeliner - čierna 
Túto tekutú očnú linku používam skoro každý deň už viac ako štvrťroka (možno aj pol) a mám pocit, že z nej vôbec neubúda. V tomto súboji je mojím favoritom a po prečítaní nasledujúcich riadkov bude pravdepodobne aj vaším.


  • Úžasný aplikátor s tenulinkým hrotom, ktorým nakreslíte aj tu najtenšiu linku,
  • dĺžka aplikátora (celý ten vrchnáčik) je 7 cm ! dokonalosť,
  • rýchlo schne, 
  • vydrží viac ako 12 hodín (výrobca pritom údava len 8 hodín),
  • nerozmazáva sa, neopadáva,
  • vytvorená linka je matnej farby, 
  • dokonalá cena, v akcii okolo 4€, bežne cca 6€ (ceny sú len orientačné).

    Túto linku som si obľúbila už po prvom použití. Narába sa s ňou úplne krásne a jednoducho (zvládne to aj taký linko-nešikovník ako ja:)) Ak s tekutou linkou nemáte skúsenosti tak to bude chcieť trochu cviku, ale naozaj si zvyknete veľmi rýchlo. Jediné jej nevýhody vidím práve v jej výhodách.

    Rýchle schnutie núti človeka pracovať s nou veľmi rýchlo a po už nanesenej linke je možné prejsť tak raz max. dvakrát. Neskutočná výdrž vie potrápiť najmä pri odličovaní, takže si určite zaslúži kvalitný olejový odličovač ( pri odličovaní sa nerozmazáva, ale tvorí také chuchvalce ).



    EASY LINER Pupa (Eyeliner Colore Intenso) - hnedá

    Na druhej strane táto tekutá linka ma očarila v obchode svojou o 40% zľavnenou cenou 4,74€. No, ale tu sa práve potvrdilo pravidlo, že "drahšie, neznamená vždy aj kvalitnejšie". Pri tejto linke v nasledujúcich bodoch zhrniem práve jej nevýhody.


    • Veľmi nešťastný 11 cm dlhý aplikátor,
    • hrubší štetec, s ktorým sa ťažko manipuluje, 
    • slabá výdrž - zotriete ju jedným pošúchaním oka,
    • má tendenciu sa rozmazávať,
    • bežná cena je 7,90€.

      Táto linka ma veľmi sklamala, je natoľko slabá, že je možné ju odlíčiť dokonca len vlažnou vodou, vydrží toho len veľmi málo. A ani jej pekná matná hnedá farba tieto všetky negatíva nezachráni.





      Mojím jendoznačným víťazom tohto súboja, je výhodná a extra-maxi-super-špeci dlho trvajúca očná linka od Avonu, ktorá ak bude v akcii ( i keď nebude ) si určite zaslúži šancu. Ja už bez nej existovať neviem a určite si ju kúpim znova.


      vľavo Pupa - vpravo Avon

      vždy zhora Pupa - vždy zdola Avon

      Avon :)



      A ako ste na tom vy, ktorá tekutá očná linka by mohla byť súperom tejto Avon-ky ? Šup šup nápady do komentárov nech jej nájdem novú konkurentku :))



      Žiadne komentáre:

      Používa službu Blogger.