1. 12. 2023

Nalepovacie nechty - recenzia

Pred pár dňami som sa vás na mojom instagrame aj na facebooku pýtala či by ste chceli recenziu na nalepovacie nechty. Mnohé z vás sa mi ozvali,že sú veľmi zvedavé, a tak som moje skúsenosti začala dokumentovať. No poviem vám hneď na začiatku, moje dokumentovanie trvalo presne 2 dni..lebo len toľko tieto konkrétne nechty vydržali. Ale poďme pekne od začiatku.

Trend it up - nalepovacie nechty 


Nalepovacie nechty 

S-he nechty francúzska manikúra bez lepidla - 3,95€ (20 ks)

Trend it up - nalepovacie nechty s lepidlom - 3,95€ (24ks)

Nalepovacie nechty ma lákali už veľmi dávno. Ich aplikácia vyzerá veľmi jednoducho, sú cenovo dostupné a dajú sa bežne kúpiť v drogérii. Keďže som robila svoj klasický online nákup v Dmke, tak som tam prihodila jedny S-HE nechty francúzska manikúra. Na moje prekvapenie prišli iba nechty, bez lepidla, ktoré nebolo súčasťou balenia, s čím som nerátala. Tak som skočila priamo do predajne a mali tam iné nalepovacie nechty, značky Trend It Up s veľmi pekným mandľovým tvarom, no najmä toto balenie už obsahovalo aj lepidlo.

S-HE nalepovacie nechty 

A tak som sa jeden pekný večer rozhodla ich vyskúšať. S mandľovými nechtami som mala veľmi veľký problém, tie tipy alebo ako to nazvať, nechty, mi jednoducho na tvar mojich nechtov vôbec nesedeli. Nevedela som si spomedzi nich nájsť ani len 5 nie to ešte 10 vhodne sediacich nechtov. Tak som prešla na druhé balenie, kde boli nechty s francúzskou manikúrou. Tam som horko ťažko tých 10 vhodných nechtov našla.


Druhou zaujímavou časťou bolo nalepovanie,  ktoré sa mi začalo dariť až tak po prvých piatich nechtoch. Lepidlo som mala všade. Bolo to dosť nepríjemné, mala som skôr pocit,že používam sekundové lepidlo a nie lepidlo na nechty. Ale jasné „practice makes perfect“ a verím, že nabudúce by to už bolo lepšie ..



Lenže u mňa sa žiadne nabudúce konať asi nebude. Nechty vyzerali z diaľky ako tak dobre, zblízka to bola jedna katastrofa. Vyzerali veľmi neprirodzene, umelo, na niektorých presvitalo to škaredo nanesené lepidlo s bublinkami. Počas prvých pár hodín držali pekne, dokonca som sa bála, že si ich nebudem vedieť dať dole...ale na druhý deň som ich začala strácať jedna radosť. A čo je najhoršie, že neviem ani kedy, ani kde som ich postrácala. Jednoducho mi z nechtov zmizli.

Výsledok po 2 dňoch od nalepnia

Napriek tejto nie veľmi pozitívnej recenzii nalepovacie nechty zatracovať nechcem. Možno iná značka nechtov a lepší spôsob nalepenia by mi naozaj zaručili dlhšiu výdrž. Prípadne, ak potrebujete pekné nechty len na pár hodín, možno na nejaké fotenie, kde ich nebude vidno zblízka, tak by sa to dalo.. Tentokrát sa mi však potvrdilo za málo peňazí, málo muziky.



Aké sú vaše skúsenosti s nalepovacími nechtami? Máte overenú značku, ktorú by som mala skúsiť?

Ďakujem vám veľmi pekne za prečítanie, poteší ma každé zdieľanie alebo komentár :) Viac fotiek a videí nájdete na mojom Instagrame a Facebooku. 
 
INSTAGRAM: @TheDaniellaBlog
FACEBOOK: #TheDaniellablog
EMAIL: TheDaniellablog@gmail.com
Môj profil o varení : @varimrazdva


 #recenzia #nechty #nalepovacienechty #dmdrogerie #s-he #trenditup #artificialnails #thedaniellablog #blog #dekorativnakozmetika #nails #manikura 

8. 11. 2023

Recenzia Makeupu Healthy Mix od Bourjois

Môj prvý dojem z Makeupu Healthy Mix od Bourjois bol dokonalý. Nádherne rozjasnená, prirodzene vyzerajúca pleť a úžasný odtieň, ktorý je ako moja druhá koža. Bola by to láska na večné veky, aale ..detailným testovaním som prišla na niektoré jeho chybičky krásy. To, ako to nakoniec s týmto ikonickým makeupom dopadlo sa dočítate ďalej .
 


Môj typ pleti

Ešte predtým ako sa dostanem k mojej skúsenosti vám priblížim typ mojej pleti, aby ste si vedeli urobiť pri tejto recenzii ucelený dojem. Moja pleť je zmiešaná. V T-zóne mastná, na zvyšku pleti suchá, s občasným sklonom k akné. No najmä ma trápia rozšírené póry a čierne bodky. A s tým si veru poradí maloktorý makeup.

 

 

 Healthy Mix tekutý Makeup od Bourjois (30 ml - 10€ až 16€)

Healthy Mix je hydratačný, rozjasňujúci makeup, s vegan zložením. Obsahuje komplex vitamínov pre krásnu a zdravú pleť. Sľubuje až 16-hodinovú výdrž a 24-hodinovú hydratáciu. Popis je veľmi pekný, poďme sa naňho pozrieť v praxi.

 

Prvým pozitívom je široká paleta 10-15 odtieňov, ktoré sú dokonca rozdelené podľa podtónu pleti na teplý (označenie W), studený (označenie C) a neutrálny (N). Ja som si viac-menej naslepo vybrala v drogérii Teta odtieň 52W Vanilla a musím uznať, že je to ten najlepší odtieň makeupu, aký som kedy mala. Je nádherný, nemá žiaden oranžový ani ružový podtón, naozaj ako moja druhá koža. 

 

 

Moje skúsenosti

Makeup má veľmi príjemné nanášanie, slabé až stredné krytie, ktoré nezakryje ani pehy, ani silné začervenania, no práve vďaka tomu pôsobí pleť veľmi prirodzene. Vyskúšala som aj niekoľko spôsobov jeho nanášania ( video nájdete TU ). Prstami, štetcom a hubkou. Za mňa osobne prinieslo nanášanie hubkou najlepší a najviac prirodzený výsledok (Hubka musí byť pred použitím samozrejme poriadne navlhčená a následne vyžmýkaná)

 

Dlhodobým používaním som však odsledovala niekoľko problémov.  Makeup sa mi okolo nosa veľmi nepekne usádzal a zvýrazňoval suché miesta na nose aj na brade. Taktiež sa mi počas dňa z pleti vytrácal, najmä v T-zóne a aj napriek zapúdrovaniu mi vydržal bez pohybu len slabé. 4 hodinky. Bolo to s ním ako na hojdačke raz hore, raz dole. Tak si to poďme všetko zhrnúť.

 



Pozitíva:

  • Veľmi pekný výber odtieňov
  • Príjemná vôňa
  • Prirodzený vzhľad
  • Rozjasnená pleť
  • Stredné krytie, vhodné na každodenné nosenie.
  • Dá sa trochu navrstviť, ale začervenania a akné neprekryje, na to treba použiť korektor.
  • Nanášanie hubkou a dokonca aj prstami bolo veľmi príjemné
  • Veganské zloženie
  • Sklenená fľaštička s pumpičkou
  • Veľmi pekný dizajn obalu
  • V zľave veľmi prijemná cena

 

Negatíva:

  • Zachádzanie do záhybov okolo nosa
  • Zvýraznenie suchých, šupinatých miest
  • Nutnosť použiť púder na zafixovanie, no napriek púdru sa mi počas dňa vytratil najmä z T-zóny
  • Nie je oteru odolný
  • Rozšírené póry nezakryje, rozjasnený vzhľad ich môže dokonca trochu zvýrazniť
  • Občas som mala pocit ťažšej pleti, nakoľko je hydratačný a pri väčšom množstve produktu pôsobí hutnejšie. Naozaj je lepšie použiť ho menej.
  • Vyššia cena, ak momentálne nie je v zľave

 



Môj celkový dojem z tohto makeupu je dosť nerozhodný. Na jednej strane dodáva pleti nádherný, rozjasnený vzhľad, čo je perfektné na každodenné nosenie. Vyzerá veľmi prirodzene a na dennom svetle je vďaka skvelému odtieňu ako mojá druhá koža. Bohužiaľ má aj svoje nedostatky, a tým je najmä jeho výdrž a zlievanie sa v záhyboch okolo nosa, brady, pier. Napriek tomu ma veľmi bavil a určite ho celý dopoužívam.  

 

Kúpim si ho však znovu? To skôr nie. Na moju pleť nie je 100% vhodný. Ale verím tomu, že ak máte suchú, citlivú pleť, bez nedokonalostí, bude pre vás perfektnou voľbou na každý deň. 

 

Ja týmto makeupom od Bourjois určite nekončím a už teraz sa chystám na ich ďaľší slávny produkt Always Fabulous, ktorý by mal byť na moju pleť oveľa vhodnejší.

20. 9. 2023

Top 3 najlepšie čistiace prostriedky do domácnosti

 Písať na kozmetickom blogu o čistiacich prostriedkoch do domácnosti ? To môže jedine žena po 30ke alebo mama, v mojom prípade s dvoma malými deťmi. Ale ako by nám Majk Spirit zaspieval "čo vlastne mám, keď nemám svoj laajfstaajl" :)

 

Čistiace protriedky Method
 

Nie som žiadna eco-bio-raw-racio-vegan-non-toxic-natural super žena, ale v momente, keď som pochopila, že naše deti trávia 70% svojho času doma váľaním sa po podlahe, jedením z nej, že oblizujú okná, dvere, stoly, kľučky :O..musela som všetky naše "klasické", veľmi agresívne ( i keď účinné ) čistiace prostriedky vymeniť za niečo baby-friendly.

 

Začala som veľmi zhurta. Objednala som si všetky možné eco prostriedky ako sódu, ocot, kyselinu citrónovú, peroxid, rôzne olejčeky a  začala som si doma miešať prípravky na všetko, čo vám len napadne..ono super to je, ale pre mňa osobne tento systém nie je dlhodobo udržateľný.. Všetko sa to rýchlo míňa, nie je to až tak účinné ako by som chcela, zaberá to miesto, čas ..


A tak som hľadala ďalej. Vyskúšala som množstvo prípravkov, ale žiaden nefungoval podľa mojich predstáv. Keď som už hádzala flintu do žita, zbadala som na dm eshope značku Method. Najprv som si objednala len univerzálny čistič.. a ním to všetko začalo.

18. 6. 2023

Laminácia obočia - moje skúsenosti

Článok o mojej skúsenosti s lamináciou obočia som mala v pláne písať tak po troch až šiestich týždňoch, keďže to je priemerná doba výdrže laminácie. Píšem ho po 6 dňoch od aplikácie .. To vám už asi niečo napovie, no poďme pekne od začiatku.

Laminácia obočia 


Laminácia je už dlhšiu dobu veľmi trendy metódou úpravy obočia. Používajú ju zahraničné celebrity, ale aj mnohé youtuberky, blogerky.. Mňa toto krásne, dohora vyčesané obočie lákalo už dlhšiu dobu. A tak, keď som cez instagram našla v Košiciach kozmetičku so super fotkami v profile, ihneď som sa objednala.

Stručne o metóde laminácie obočia 

 
Celá procedúra laminácie, čiže lifting obočia alebo kedysi nazývaná aj trvalá na obočie, trvala hodinu. Bola príjemná, bezbolestná. Ide pri nej o akési prirodzené nadvihnutie obočia a tým pádom aj jeho optické zahustenie. Prebieha v niekoľkých krokoch. Na obočie sa aplikujú produkty, vďaka ktorým chĺpky zmäknú, aby sa dali vyčesať, zafixujú sa a ošetria. To všetko sa deje postupne a zakaždým sa na obočie položí fólia, aby produkty pôsobili. Na záver je tu ešte farbenie obočia, ktoré môže, nemusí byť. Ja som si ku laminácii obočia zvolila aj farbenie. 

V deň č.4 bolo obočie asi najkrajšie, foto s bleskom 

Moje skúsenosti s lamináciou obočia 

Moje prvé pocity, keď som výsledok uvidela boli wow, super! No postupne ako som sa na seba pozerala dlhšie, pridali sa k tomu aj pohľady okolia, uvedomila som si, že toto asi nebude pre mňa.. 

V prvom rade dobrý dojem kazila veľmi tmavá farba obočia, ale to som si povedala, že tá po pár dňoch určite trochu vybledne. A tak aj bolo,80% farby zmizlo úplne. 

Laminácia obočia - deň 1. Foto na Instagram

Druhou, nie veľmi mojej tvári vhodnou bola hrúbka obočia. Hrubé, tmavé, dohora vyčesané obočie a lá Marfuša. Napriek tomu všetkému bolo moje obočie veľmi fotogenické a dokonalo instagramové. Dokonca s full-face makeupom vyzeralo veľmi dobre. No cieľom upraveného obočia je podľa mňa, mať ho pekné aj počas dní bez makeupu a hlavne bez potreby akýchkoľvek iných úprav, no tomu tak nebolo..

Strapatenie obočia 

Po 2 až 3 dňoch od procedúry som si  začala všímať, že mám obočie hocikedy počas dňa "strapaté". Dostala som k nemu aj kefku na pre česanie, ale to som nevedela, že si ho budem musieť prečesávať 15x denne. Ako plynuli ďalšie dni, farba úplne vybledla a obočie sa mi začalo dosť nepekne kučeraviť. Ale na dotyk na ňom ešte produkty z laminácie bolo cítiť a ešte sa to dalo pekne vyčesať. No napriek tomu to začínalo vyzerať dosť nepekne. Riedke, trochu do hora vyčesané obočie, bez farby, ktoré sa ešte k tomu krúti každým možným smerom..

No čo vám budem hovoriť. Táto hodinová procedúra ma stála krásnych 33 eur.. Po anglicky je na to veľmi pekný výraz " Money well spent" čiže "dobre utratené peniaze". Bohužiaľ veľmi ironicky povedané..


Deň č.4 foto bez blesku 


Tento článok ukončujem presne 10 dní od laminácie a moje obočie je už na 90% vo svojom pôvodnom stave, aj keď je stále trochu kučeravé a strapaté. Trochu na ňom ešte nejaký ten produkt laminácie stále dotykom cítiť.

Kvôli mojej zlej skúsenosti by som na lamináciu obočia určite nechcela zanevrieť a ani nihoko odhovárať. Predsa ide o procedúru, ktorú podstupujú tisíce žien a sú s ňou nadmieru spokojné. To, že to z akosi nefungovalo mne, neznamená hneď, že nesadne niekomu inému.

Porovnanie: Deň 1. vs. Deň 10.


Moje odporúčania:

Lamináciu obočia by som skôr odporúčala pre dievčatá, ktoré:

  • majú husté svoje prirodzené obočie a potrebujú ho len vyčesať a zafixovať
  • majú peknú svoju farbu obočia a nepotrebujú farbenie, pretože, keď farba po pár dňoch ustúpi, obočie ostáva vyčesané, ale nepôsobí už hustým dojmom, vyzerá to skôr smiešne
  • ktorým sa hodí širšie obočie, nakoľko pri laminácii sa vaše obočie a vyčese a hneď pôsobí širšie a mohutnejšie. Ak by sa veľmi pristrihlo, pri návrate do pôvodného "rovného" stavu by bolo zas príliš úzke.


Tak, takáto bola moja osobná skúsenosť s lamináciou obočia. Prišla som, skúsila som, nabudúce už nie, ďakujem. Veď samé posúďte na fotkách. 

Teraz by ma veľmi zaujímalo aké sú vaše skúsenosti s lamináciou obočia? Či len ja mám také "šťastie" s touto metódou?

7. 6. 2023

Biele zuby už o 2 týždne?

Možností na bielenie zubov je naozaj veľa, stačí si len vybrať pre seba ten najvhodnejší spôsob. Ja som v minulosti vyskúšala rôzne bieliace pasty, gély, aj pásiky na bielenie. To už však bolo naozaj veľmi, veľmi dávno. No a po litroch kávy, ktoré pri dvoch malých deťoch denne vypijem (o kilách čokolády ani nehovorím), moje zuby už bohužiaľ snehobiele nie sú. A tak som sa konečne odhodlala vyskúšať profesionálnu sadu na domáce bielenie zubov.

A ako to dopadlo?

White Pearl - set na bielenie zubov
 

White Pearl - set na bielenie zubov (80 ml - 33,90 €)

Set na bielenie zubov od White Pearl, ktorý som si vybrala ma zaujal najmä tým, že umožňuje profesionálne bielenie zubov doma, keďže času naozaj nemám na zvyš. Obshauje 4 aplikátory (2 na spodné a 2 na vrchné zuby), vďaka ktorým si môžeme zuby bieliť obaja s manželom a okrem bielenia navyše posilňuje aj zubnú sklovinu.

Profesionálne bielenie zubov


Bielenie zubov - moje skúsenosti a použitie

Tento článok píšem akurát počas posledného bielenia zubov. Kúsky plastu v ústach, v spojení so zubným gélom, ktorého chuť nie je najhoršia, ale taká jahodová, tak tá by bola určite lepšia. Nebudem vám klamať, nie je to nič príjemné. No hneď na začiatku recenzie vám prezradím, že celý tento proces určite stojí za to!
 
Pri začiatku bielenia bolo pre mňa osobne najmenej príjemnou časťou vytvarovanie aplikátorov. Aplikátor treba pred prvým použitím vložiť na pár sekúnd do vriacej vody kým zmäkne, vybrať ho, počkať chvíľu kým sa ochladí (POZOR na ruky aj ústa, aby ste sa nepopálili!). Umiestnite aplikátory na zuby a pomocou prstov, a jazyka ich poriadne popritláčať, aby sa vytvoril precízny odtlačok zubov. Odporúčam robiť odtlačky spodných a vrchných zubov samostatne, nie naraz. Úchytky na aplikátoroch si pred používaním určite odstrihnite. Napriek mojej veľkej snahe sa mi odtlačky predných zubov detailne nepodarili, ale myslím, že na výsledné bielenie to vplyv nemalo. 

Aplikátory na bielenie

Bieliaci zubný gél s PAP formulou

 
Po tomto procese, ktorý sa robí iba raz, pred začiatkom bielenia, ide všetko už veľmi jednoducho a rýchlo. Do vytvarovaného aplikátora nanesiete bieliaci gél v jemnej vrstve. Netreba ho dávať veľa, aby sa pri používaní z aplikátora zbytočne nevytláčal na ďasná a do úst, čo nie je veľmi príjemné. Aplikátory vložíte do úst, samozrejme na umyté zuby a počkáte 30 minút. Opakujete každý deň, 2 až 3 týždne a máte krásne biele zuby minimálne na 2 roky (aspoň takto to sľubuje výrobca).

Výsledok testovania

Pre mňa osobne je tento spôsob bielenia trošku zložitejší ako napr. použitie bieliacich pásikov, ale za to je oveľa efektívnejší. Toto mi asi ani nebudete veriť, ale ja som rozdiel v sfarbení zubov videla naozaj už po prvom použití. A deň za dňom to bolo stále lepšie a lepšie. Bieliť sa odporúča 2 až 3 týždne, no mne osobne úplne stačilo 10 dní a s výsledkom som nadmieru spokojná. Bielila som poctivo každý večer, kedže počas dňa na to nemám čas, ale večer sú zuby aj menej citlivé ako napríklad ráno, takže je to win-win. Nemala som s bieliacim gélom žiadne problémy, žiadnu citlivosť zubov, ani ďasien.

Bielenie zubov - výsledky PRED a PO


Pozitíva:
  • Veľké balenie - 80 ml bieliaceho gélu a 4 aplikátory
  • Jednoduché použitie 
  • Bielenie aj medzizubných priestorov
  • Posilňuje zubnú sklovinu 
  • Prispieva k prevencii zubného kazu a paradentózy
  • S týmto jedným balením si zuby vybielia podľa môjho názoru pokojne aj dvaja
  • Cena

Negatíva:
  • Vytváranie zubných odtlačkov ( pre mňa to bolo trochu zložité a trochu nepríjemné)
  • Nie najpríjemnejšia chuť gélu, ak ho použijete veľa a dostane sa vám na jazyk
  • Slinenie počas bielenia
  • Nie je to také pohodlné ako napr. bieliace pásiky,ale efekt je o to viac viditeľný 

Počas týchto 10 dní som bielenie podporila aj bieliacou pastou totožnej značky White Pearl Nano Care (100ml - 4,96), ktorú som si úplne zamilovala. Má skvelú sladkú chuť a žiadne štipľavé dozvuky, ktoré neznášam. Zuby zanecháva hladké naozaj počas celého dňa, absolútne sa na nich nezachytáva žiaden povlak z jedla a pitia (hádam viete, čo tým myslím). Všeobecne bieliacim pastám veľmi neverím, ale táto obsahuje koloidné striebro a ešte je aj za super cenu, čo je celkom dobrý kompromis.
 
White Pearl Nano Care bieliaca zubná pasta

 
Vytvárať reccenziu produktov na bielenie zubov nie je veľmi jednoduché. Naše zuby sú rôzne sfarbené, rôzne citlivé, každý reagujeme na bieliace produkty inak. No napriek tomu verím, že vám táto recenzia pomohla pri rozhodovaní sa a pri spôsobe použitia samotnej bieliacej sady. Ak sa pre tento bieliaci gél rozhodnete, verím, že budete s výsledným efektom spokojní minimálne tak ako som ja.
 
 Dnešná recenzia bola celkom obsiahla, tak ak ste sa dostali až tu ku koncu, ďakujem vám veľmi pekne za prečítanie, poteší ma aj vaše zdieľanie alebo komentár :) Viac fotiek a unboxing bieliacej sady nájdete na mojom Instagrame a Facebooku
 
 
#bieleniezubov #barter #nazubyeu #whitepearl #profesionalnebieleniezubov #recenzia #blogerka

15. 5. 2023

Recenzia: BALEA Denný BB krém 5v1 s OF 15

BB krémy používam už niekoľko rokov. Vždy si ich dávam počas bežných dní, kedy chcem na pleti niečo mať, ale zároveň to nemusí  byť hneď full coverage makeup. Dlhé roky som bola verná BB-čku od Garnier (Recenzia TU), no v poslednej dobe som počula chvály na tento kúsok privátnej značky dm drogérie. Prešiel mojím testom alebo nie? Čítajte recenziu ďalej. 


BALEA Denný BB krém 5v1 s OF 15 – stredný (50 ml) – 3,25€

Balea denný hydratačný BB krém s OF 15 - dm drogérie 

Popis produktu 

Ide o denný hydratačný BB krém s ochranným faktorom 15. Má príjemnú krémovú konzistenciu a pri nanášaní rukami,pôsobí prirodzene. Pri aplikácii štetcom už naberá charakter makeupu, kedy má celkom pekné krytie a dá sa aj trochu navrstviť. Vo všeobecnosti by som však povedala, že má slabé až stredné krytie. Pleti dodáva žiarivý nádych a takú tú šťavnatú sviežosť. Ja pri svojej mastnej/zmiešanej pleti všetky produkty púdrujem a vtedy tá sviežosť ide trochu do úzadia. 

 

Nanášanie a vrstvenie štetcom 


Najslabším miestom väčšiny BB krémov je podľa mňa určite farebnosť odtieňov. Buď je ich veľmi málo alebo pôsobia na pleti oranžovo. A tento BB krém bohužiaľ nie je výnimkou. Pri nanášaní rukami, kedy sa produkt rovnomerne zapracuje len veľmi  ťažko, zanecháva na pleti oranžové mapy. A to ja naozaj nemám rada. K tomu sa po pár hodinách pridá aj oxidácia, začne účinkovať hydratačný efekt a sme presne tam, kde byť nechceme - mastná oranžáda.. a pritom by stačilo len vylepšiť farebnosť a bol by to môj nový obľúbenec za bezkonkurenčnú cenu. 


Pozitíva:

  • Príjemná cena
  • Objem balenia 50ml
  • Hydratačný efekt
  • Krémová konzistencia
  • Jemné až stredné krytie
  • Pri nanášaní štetcom sa dá pekne navrstviť
  • Opticky vyhladzuje póry
  • Pleti dodáva šťavnatý vzhľad 
  • Pri dobrom zapúdrovaní pôsobí ako stredne krycí makeup

 

Negatíva:

  • Oranžový tón
  • Len 2 odtiene: svetlý a stredný 
  • Oxidácia
  • Nie je vhodný na mastnú pleť
  • Po čase sa okolo nosa dostáva do záhybov 
  • Pri nanášaní rukami zanecháva na pleti oranžové mapy

 


Tento BB krém, má niekoľko príjemných pozitív, ale ten oranžový podtón mu odpustiť nemôžem. Komu by však mohol byť vhodný je určite suchá pleť, kedy jej dodá sviežosť, hydratáciu a možno v inom, napríklad  svetlom odtieni aj správnu farbu.




Aké sú vaše skúsenosti s BB-čkami, ktorý je ten naj? 


PS: všetky fotografie sú bez retuše, filtrov a úprav, fotené na dennom svetle. 

31. 3. 2023

Bojnice, s deťmi

Bojnice boli na mojom cestovateľskom wishliste už veľmi dlho. Cieľ bol jasný, vlastne hneď dva ciele. Krásny, veľmi fotogenický zámok a  najstaršia slovenská zoo. A  tak, keď sme sa s deťmi (2r  a skoro 5r) konečne dostali do štádia, že tú skoro 4-hodinovú cestu z Košíc hádam zvládneme, nebolo už nad čím váhať. Stálo tých 300 km za to?


Bojnický zámok 

Naše prvé kroky po príchode do Bojníc smerovali na miesto, ktoré sa volá Gumi Land. Skákacie aktivity pre deti boli mimo sezón, no bola tu príjemná krčmoidná pizzéria, s milou obsluhou a skvelým ihriskom, na ktorom sa deti po dlhom sedení v aute poriadne vybláznili. Vedľa boli pieskové sochy, ktoré už boli zatvorené. 

Musím dodať, že sme boli v Bojniciach mimo sezóny, v marci, preto bolo množstvo aktivít obmedzených časovo alebo aj mimo prevádzky. 


Bojnice Gumiland ihrisko pre deti 


Na druhy deň, v nedeľu, sme sa vybrali rovno na Bojnický zámok. V čase nášho pobytu mal otváracie hodiny len od stredy do nedele, 10-15:00, tak sme ho chceli stihnúť hneď z rána. Predstava bola ideálna. Krásny zámok, historické izby, pamiatky, hradby, výhľady.. Niečo ako prechádzka po Spišskom hrade... Hmm expectations vs. reality... 90 minútová prehliadka s veľmi nemilým sprievodcom, z ktorej nebolo úniku a to doslova. Proste ak raz na tento "vlak" prehliadky nasadnete, za jazdy z neho už nevyskočíte.. A s dvoma deťmi, bez jedla, bez záchodu, s  prednáškami, kde sa nesmiete ničoho dotýkať.. eej to je sranda! No čo vám poviem. Túto skoro 30 eurovú prehliadku sme veľmi rýchlo oľutovali, no cesty späť už nebolo a museli sme ju s dvoma unudenými a uchodenými deťmi dobojovať . Množstvo schodov, 80% prehliadky v interiéri.. A neboli sme jediní, ktorých deti sa nudili a chceli utiecť.. . 

Pokiaľ nie sú vaše deti nadšencami stórie,  čo tipujem na vekovú kategóriu najskôr tak 15+.. ušetrite ich radšej tejto strastiplnej výpravy. Ale zámok sám o sebe je krásny,  určite stojí za návštevu, no možno počas nejakých strašidelných nocí, ktoré zvyknú počas hlavnej sezóny organizovať 


Zoo Bojnice slony 


Na druhý deň sme navštívili zoo Bojnice, na ktorú sme sa tešili najviac. S menšími deťmi si určite zoberte kočík/nosič, lebto stúpanie do hornej časti a ku slonom dá zabrať. Taktiež ak idete počas slnečného dňa, nezabudnite si šiltovky, lebo zelene je tam oproti napr. Zoo Košice  podstatne menej, tak aby ste nedostali úpal. Ale zážitok je to krásny, najmä pre deti. Vidieť naživo slony, zebry, kengury, leva s levicami, pumu, super. Čo mňa osobne zaujalo najviac bolo vivárium. Rôzne druhy korytnačiek, plazov, obojživelníkov. Nie som ich veľkýmn fanúšikom, ale naozaj som bola milo prekvapená. 

S jednou prestávkou na občerstvenie je táto zoo tak na 2 - 2,5 hodinky úplne v pohode

Veľmi milým prekvapením boli aj trhy, ktoré sú v okolí zámku až smerom k zoo. Nájdete tu Bojnické oplátky, hračky pre deti, samozrejme magnetky a dokonca aj točenú zmrzlinu.


Zoo Bojnice výhľad 


Oplatí sa Bojnice navštíviť? Určite áno, je to krásne mesto, s krásnymi výhľadmi, prostredie okolo zámku je naozaj čarovné. Na 3 dni úplne v pohode, ale určite by ste sa nenudili ani o deň dva dlhšie, stihnete si prejsť napríklad aj Bojnické kúpele.  A ak na zámku natrafíte na milého sprievodcu, ktorý sa občas usmeje a nebude len číhať na to, kedy sa vaše deti niečoho dotknú, možno aj ten zámok bude zaujímavejší.

Boli ste v Bojniciach, aké sú vaše skúsenosti, odporúčania? :)