10. 2. 2020

Vegan Zeleninové "kari" s cícerom

Receptov na vegan "kari" alebo "curry" je veľmi veľa, no mne na nich vždy niečo vadilo. Príliš veľa korenia, veľa paradajok, málo zeleniny atď.




A tak som si vymyslela vlastný recept, ktorý, veľmi skromne hlásim je naozaj najlepší :) a samozrejme extra rýchly.

Budeme potrebovať:

  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 (alebo 1/2) balenia mrazenej zeleniny pod sviečkovú - odporúčam tú z Lidlu
  • 1 hrnček mrazenej zeleniny (hrášok, kukurica, fazuľové lusky...)
  • 1 konzerva cíceru
  • 1/2 konzervy plnotučného kokosového mlieka z Lidlu (zvyšok si dajte zmraziť pre budúce použitie)
  • 3 PL paradajkovej pasty z DM drogerie
  • 1 čl Garam masala korenie
  • Soľ 
  • Čierne korenie

Postup:
Vo woku si na troške olivového oleja osmažíme cibuľku. Pridáme strúčik cesnaku, mrazenú zeleninu, 1 dcl vody, koreniny a varíme cca 10 minút. Pridáme premytý cícer, paradajkovú pastu, opäť približne 1 dcl vody a kokosové mlieko. Omáčku si riedime vodou podľa chuti. Aa hotovooo :)



Podávame s Basmati ryžou

Dobrú chuť!