28. 10. 2016

Recenzia: Veľká Balea recenzia


.. alebo skôr fialová recenzia ? Ani neviem ako a v košíku sa mi ocitli samé fialové produkty. Dizajnom sú určite zaujímavé, no poďme sa pozrieť aj na ich obsah.



Micelárna voda pre zmiešanú a citlivú pleť - 500 ml (3,69 €)

Táto micelárna voda ma zo všetkých produktov lákala najviac. Recenzie na ňu sa rôznia, tak som sa nevedela dočkať, kedy ju vyskúšam sama. Na začiatok by som však chcela podotknúť, že od micelárnej vody neočakávam žiadnu tonizáciu, žiadne ošetrenie, žiadne extra výsledky.. Jediné, čo očakávam je poriadne očistenie pleti od makeupu a iných nečistôt. A to mi táto voda splnila. Áno, možno nie je úplne dokonalou, trochu viac pení, mierne štípe v očiach, po očistení je pleť trochu lepkavá.. ale na druhej strane krásne odlíči makeup, špirálu a taktiež vodeodolné produkty. Neosahuje parfém a má pekne veľký objem. Čo viac si môžem priať? Pre mňa je táto micelárka skvelým produktom za ešte lepšiu cenu.
Moje hodnotenie: 5/5 bodov.


Balea čistiace micelárne obrúsky - 25 ks (1,89 €)

Tieto čistiace obrúsky sa stali víťazom programu voľby spotrebiteľov, v kategórii pleťová kozmetika, ako najlepšia novinka roku 2016 . Neviem či sú práve najlepšou novinkou tohto roka, ale určite môžem povedať, že ma veľmi potešili. Sú osviežujúce, pekne odlíčia makeup i nejaké tie očné tiene. S mojimi „10 vrstvami“ riasenky už majú problém, ale vtedy na rad nastúpi Baleácka micelárka. V konečnom dôsledku nie sú ničím výnimočné, ale hanbu značke určite neurobia.
Moje hodnotenie: 2,5/5b bodov
 

Balea šampón pre objem vlasov s výťažkom z pačuli a jazmínu – 300 ml  (1,19 €)

Tento šampón by som nazvala veľmi jednoducho: „za málo peňazí, málo muziky“. Má príjemnú jemnú vôňu, neobsahuje silikóny, .. no pre pocit naozaj čistých vlasov som mala potrebu použiť ho dvakrát po sebe. Moje vlasy boli akési tvrdé a drsné. Nejaký ten objem som možno zaznamenala, ale nebolo to nič svetoborné. Určený je pre jemné a riedke vlasy, tak pre ne možno áno. Ale pre moje ťažké, rýchlo sa miastiace vlasy vhodný určite nie je.
Moje hodnotenie: 1/5 bodov.

Balea pena do kúpeľa s levanduľovým olejom  - 500ml (1,29 €)

Pre mňa je táto pena do kúpeľa už veľmi dlho mojím najobľúbenejším výrobkom. Má nádhernú levanduľovú vôňu, pokožku veľmi dobre hydratuje, kúpeľ s ňou je jednoducho zážitkom. Ak milujete levanduľovú vôňu tak ako ja, určite ju musíte vyskúšať. A navyše je za bezkonkurenčnú cenu.
Moje hodnotenie: 5/5 bodov.


Balea sprchový gél Glamorous Night s vôňou sladkých bobúľ - 250 ml (1,39 €)

Nádherné balenie a ešte krajší produkt vo vnútri, ktorý naozaj žiari ako diamant, pretože obsahuje trblietavé čiastočky, ktoré vytvárajú nádherné odlesky. Okrem toho ma očarila aj skvelá vôňa lesného ovocia, ktorá na moje prekvapenie pretrváva niekoľko hodín po kúpeli či sprche. Mojej pokožke, ktorá je normálna až zmiešaná vyhovuje, dostatočne ju hydratuje a zanecháva ju jemnú, a samozrejme voňavú.
Moje hodnotenie: 5/5 bodov.

 


Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:

Čo hovoríte na Balea produkty vy, kupujete si ich alebo dávate prednosť skôr iným značkám ?:)


20. 10. 2016

Recenzia: Tesco Potraviny Domov

Dnešný článok bude trochu iný, ani kozmetický, ani kuchársky, ale taký "lajf-stajl-ový" :) No verím, že sa vám bude páčiť a ukáže vám možno niečo nové.


Ani sme sa nenazdali a celosvetový trend v nakupovaní potravín cez internet je už aj u nás. Pre mňa osobne je to perfektný spôsob ako ušetriť množstvo času a pritom ešte aj výhodne a premyslene nakúpiť. 



Možno však máte nejaké tie obavy .. Prídu potraviny čerstvé? Dostanem presne to, čo chcem? Nebude to pred ukončením spotreby? Príde mi môj nákup na čas? Ak váhate, čítajte ďalej :)

Čo nakupujeme my?
My doma, internetový nákup potravín využívame pravidelne raz do mesiaca, kedy robíme „veľký nákup“. . zelenina, mlieko, mäsové výrobky, toaletný papier, kuchynské utierky, čistiace prostriedky .. No a samozrejme nie je nič lepšie ako si dať napríklad v nedeľu ráno chrumkavé pečivo a čerstvé ovocie. O čerstvosť a dobu spotreby sa totiž vôbec nemusíte báť. Práve naopak. Pri výrobkoch ako sú vajcia a mliečne výrobky som vždy milo prekvapená, dokonca mám pocit, že doba spotreby je dlhšia ako v kamennom obchode. Taktiež pečivo a ovocie je stále čerstvé a bez akýchkoľvek deformácií. 


Ako nákup prebieha?
Nákupu predchádza klasická administratíva, a to je registrácia/prihlásenie sa na stránku.
Hneď na začiatku si zarezervujete dátum a čas dodania, a nakupovanie sa môže začať. Väčšinou už dopredu viem, čo presne chceme nakúpiť, a tak daný tovar zadávame priamo do vyhľadávača na stránke. Popritom však sledujeme aj akciové produkty, ktoré by sme si medzi toľkými produktami v kamennom obchode určite nevšimli. Stránka uchováva aj predchádzajúce nákupy, takže produkty, ktoré sa vám osvedčili v minulosti si viete takto pripomenúť a nakúpiť ich znova. Na záver objednávku potvrdíte a čakáte kým vám nákup príde domov až ku dverám.

Dovoz
Áno, pri dovoze príde daný pracovník priamo až k vám domov a nákup vyloží presne tam, kde si to želáte. Popri tom vám povie informácie o vašom nákupe. Napr. či bol dodaný všetok tovar, ktorý ste si objednali. Ak náhodou nebol v predaji, tak akým tovarom vám ho nahradili. Ak sa vám náhradný tovar nepáči, jednoducho poviete, že ho nechcete a automaticky sa vám odráta z ceny nákupu. Potom svoj nákup zaplatíte platobnou kartou a nakupovanie máte za sebou. 


Ešte na záver spomeniem, že táto služba je spoplatnená poplatkom za doručenie v hodnote od 1,59€ až 2,69€, čo závisí od dňa a hodiny, kedy si chcete tovar prevziať.

Pozitíva:
  • Jednoduchosť a rýchlosť nákupu
  • Výber času a dátumu, kedy si chcete nákup prevziať
  • Veľký výber výrobkov s detailným popisom
  • Množstvo akcií na jednom mieste
  • Prehľadnosť výrobkov
  • Nemusíte nosiť ťažké tašky
  • Uchováva záznam predošlých nákupov
  • Veľká výhoda pre starších ľudí, ktorí už nevládzu robiť veľké nákupy
  • Aktuálne: Zľava 5€ na prvý nákup (do 31.10, pri nákupe nad 23€)

Negatíva:
  • Webstránka občas vypadáva
  • Nie všetky produkty majú detailný popis
  • Nie je možná platba stravnými lístkami
  • Nie je možná platba v hotovosti
  • Rozšírila by som výber kozmetických produktov – starostlivosť o pleť, dekoratívna kozmetika

Ja tento spôsob internetového nakupovania potravín zbožňujem. Šetrí nám mnoho času, nemusíme nikam cestovať, nosiť ťažké tašky, jednoducho si nákup užívame.

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:
A ako ste na tom vy?  Už ste dovoz potravín domov vyskúšali alebo vás to vôbec neláka ? Ak máte nejaké otázky ohľadom nákupu, tak mi ich píšte dolu do komentárov :)




Recept: Magický koláč (Magic Cake)

Ahojte, ako som už včera sľúbila, nové články budú vychádzať každý UTOROK a ŠTVRTOK. A keďže tu máme štvrtok už dnes, neviem si predstaviť lepší spôsob oslavy začiatku nového blogu ako magickým koláčikom, a to doslova ! :)


Tento koláč,  obletel už celý svet a konečne doletel aj do kuchyne ku nám domov. Je jednoduchý, rýchly, chutný, no jednoducho „Magic Cake“ (v preklade: magický koláčik). Jeho kúzlom je vytvorenie troch rôznych vrstiev pri použití jedného, rovnakého cesta.  Zložité? Určite nie. Zázrak? To už tak trošku áno.

Počas pomalého pečenia sa všetky suroviny v koláči zázračne spoja a vytvoria tri jednotlivé vrstvy.  Spodná vrstva, je nazývaná "fudge" (eng.), čo v skratke znamená mäkké, trochu vlhké cesto. Z druhej vrstvy vznikne lahodný puding a na vrchu koláča vás čaká príjemná, nadýchaná piškóta.



Ingrediencie:
(pre formu 18x18 cm)
  • 3 žĺtka
  • 3 bielka
  • 90 g cukru
  • 1 čl teplej vody
  • 90 g roztopeného masla
  • 1 lyžička vanikovej esencie príp. vanilkový cukor
  • dve štipky soli
  • 375 ml mlieka


Postup prípravy:
Kvalitné suroviny sú samozrejmosťou, no pre dokonalý výsledok je veľmi dôležitý najmä postup prípravy, teplota a čas pečenia. Ešte predtým ako sa do pečenia tohto zázraku pustíme je dôležité dodržať niekoľko zásad. 

Tak tu sú moje rady pre vás:
  • Všetky ingrediencie od vajec až po mlieko musia mať  izbovú teplotu,
  • pridávame a mixujeme postupne – pomaly zašľaháme múku, pomaly zašľaháme mlieko apod.,
  • snažíme sa dodržať predpísanú veľkosť formy 18x18 cm príp. menej. Ja som totiž použila bežnú tortovú formu 25x25 a koláčik bol dosť nízky,


  1. Krok: V jednej miske spoločne mixujeme: 3 žĺtka + 90 g cukru + 1čl teplej vody +vanilkový cukor
  2. Krok: Postupne pridávame: 90 g roztopeného masla + 90 g hladkej múky + štipka soli + 375 ml mlieka.
  3. Krok: Na záver pridáme vyšľahaný sneh z 3 bielkov so štipkou soli. Túto poslednú zmes pridávame pomaly a postupne ju jemne zašľahávame do cesta.
  4. Krok: Koláčik pečieme 50 minút na 150 C°


A úžasný magický koláčik, ktorý očarí všetkých hostí je na svete :) 
Dobrú chuť.  

Ak sa vám článok páčil, chcete vždy vedieť o nových článkoch alebo ma chcete podporiť:

19. 10. 2016

Dawnielicious sa vracia ako 💖TheDaniellaBlog💖



Ahojte,
volám sa Daniela  a vítam Vás na mojom novom blogu :)


Blog "TheDaniellaBlog" vznikol ako update môjho predošlého blogu Dawnielicious.blogspot.sk.
Predchádzajúci názov blogu bol pre mnohých čitateľov nejasný, ťažko zapamätateľný,..a tak som sa rozhodla pre zmenu :)

Ani sa to nezdá, ale čas letí veľmi rýchlo a od môjho posledného článku uplynul už rok. Rok. Wau! Počas tohto obdobia sa však udialo veľmi veľa vecí, napr. som sa stihla presťahovať, vydať sa .. no ak ma sledujete na Instagrame alebo na Facebooku tak to určite viete :)

Počas tohto obdobia som mala okrem mnohých súkromných povinností aj blogerskú krízu. Jednoducho som nemala chuť, inšpiráciu, motiváciu, a tak som prestala písať..veď o čom by tieto články bol, ak by im chýbala duša..

Blogovanie je však zážitkom, závislosťou a túžbou, na ktorú sa nedá len tak zabudnúť.. a ktorá sa vo mne opäť prebudila. Takže s novou chuťou do blogovania prinášam nové nápady, nové inšpirácie, recenzie, recepty, líčenia a novú rubriku "lifestyle", prostredníctvom ktorej s Vami chcem zdieľať aj kúsok môjho živote, zážitky z cestovania, recenzie noviniek, ktoré nám trh ponúka..

Nové články budem pridávať každý Utorok a Štvrtok.


Novinkou na mojom blogu je aj odber nových článkov prostredníctvom emailu. Tak verím, že to bude fungovať a že Vás všetky nové články prekvapia, napríklad hneď zrána pri kávičke.
 

Verím, že si k môjmu blogu nájdete znovu cestu a čítanie článkov si užijete :)

Vaša Daniella 💖





Ak sa vám moje články páčia, budem vďačná za vašu podporu: