Recenzia: Sagrada Natura - Bio arganový olej a Hodvábny argan



Ak sledujete môj Instagram @TheDaniellaBlog, tak určite viete, že som približne pred dvoma mesiacmi dostala na otestovanie tento zaujímavý balíček.  Čistý a prírodný 100% arganový olej a tuhý vlasový šampón s arganovým olejom, a prírodným hodvábom.
Nádherné názvy, no sú takto nádherné aj tieto dva produkty?

Sagrada Natura - 100% bio Arganový olej a tuhý šampón Hodvábny Argan

Zimné obdobie je pre moju zmiešanú až mastnú pleť neprajným časom, kedy potrebuje veľmi silnú hydratáciu. Áno, nezabúdajte, že aj mastnú pleť treba hydratovať, najmä v zime. A určite sa nebojte hydratovať ju olejom.

Bio arganový olej kozmetický - 50 ml - 16,50€

Ja som tento 100% arganový olej testovala viac ako 6 týždňov, pretože som vám chcela podať naozaj poctivú a vyčerpávajúcu recenziu. Lebo predsa, nejde o lacnú a ani možno všetkým tak známu záležitosť. Tento olej som používala každý večer na odlíčenú a vyčistenú pleť. Do dlane som si naniesla pár kvapiek, lebo ich stačí naozaj len pár a postupne som ho vmasírovala do pleti. Pleť som mala ráno vláčnu, hydratovanú a vôbec som nepotrebovala žiaden denný krém. Moja pleť je po mesiaci používania naozaj jemnejšia, prestali sa mi tvoriť suché miesta, večer už nepociťujem žiadne pnutie a dokonca sa mi zdá, že sa mi pleť začala mastiť menej.

No jeho skvelé vlastnosti musím vyzdvihnúť najmä pri použití na očné okolie. To mám väčšinou extrémne suché. Pri tejto citlivej oblasti mi olej pomohol asi najviac. V očiach absolútne neštípe, príjemne sa vmasíruje a mám pocit, že mi jeho pravidelným používaním zmizli aj nejaké tie vrásky.

100% Bio arganový olej a Tuhý šampón Hodvábny Argan

Pozitíva:

  • Vysoká hydratácia,
  • príjemné používanie vmasírovaním do pleti,
  • pôsobí proti vráskam,
  • všestranné použitie,
  • stačí ho len pár kvapiek,
  • objem 50 ml mi podľa mňa vydrží ešte veľmi dlho, možno aj rok,
  • veľmi dobrá cena v pomere k objemu a kvalite produktu,
  • bio certifikát,
  • fair trade produkt,
  • vhodný ako darček pre ženu či muža akéhokoľvek veku.


Negatíva:

  • Rada by som nejakú tú kritiku vymyslela, nech táto recenzia nie je až tak pozitívna, ale naozaj žiadne negatíva som nenašla.

Olej som používala hlavne na pleť, ale keď už ho testujem, tak poriadne. Vyskúšala som ho na vlasy a aj ako olejček na nechty. Na nechty pôsobí dobre, najmä na nechtové okolie, ktoré pekne hydratuje. Ich lámavosti a štiepeniu však zatiaľ nepomohol, na to asi treba oveľa dlhší čas používania. Na mojich rozštiepených končekoch vlasov som bohužiaľ tiež žiadne veľké zmeny nepostrehla.

Arganový olej má príjemné kvapátko

Vlasový šampón HodvábnyArgan - 100 g (7,50€)

 
Na druhej strane som však postrehla čistejšie, lesklejšie a voňavejšie vlasy, a to vďaka úžasnému tuhému šampónu s arganovým olejom. Priznám sa, že na tento šampón som sa tešila asi najviac. Ešte som takýto tuhý šampón v tvare bežného mydla neskúšala. A bola som naozaj milo prekvapená. So šampónom sa pracuje perfektne. Vytvára úžasnú penu, vlasy sú po ňom tak čisté, až sú na dotyk také „vŕzgajúce“. Má úžasnú vôňu, ktorá pretrváva ešte aj na druhý deň od umytia. Vlasy sa mi po ňom rozčesávajú veľmi dobre, ale na česanie používam Tangle Teezer, takže s rozčesávaním nemám problém skoro nikdy. Na čo si však pri jeho používaní dajte veľký pozor, je aby vám nevošiel do očí. Lebo štípe veru poriadne.

Pozitíva:

  • Nádherná vôňa,
  • praktická konzistencia v tvare mydla (v prípade cestovania nezaberie veľa miesta),
  • vlasy sú po použití jemné, lesklé, čisté.

 Negatíva:

  • Niekomu sa môžu zdať vlasy, najmä kým sú ešte mokré, zo začiatku tvrdé, ale je to sila zvyku,
  • vyššia cena ako pri bežných šampónoch.


Záver
Ja tieto arganové produkty hodnotím veľmi pozitívne. Nemusíte si kupovať denný krém, nočný krém a dokonca ani očný krém. Na všetko vám vystačí jeden 100% kozmetický arganový olej. Dokonca sa ním dá aj odličovať, ale to už sa mi zdá byť mrhanie. Na tuhý šampón tiež nemôžem povedať nič zlé. Tá jeho vôňa je naozaj úžasná a keď si vlásky umyjete večer, ráno vás krásne prebudí. Za mňa obidva produkty získavajú 10b/10b. A to mi prišli ešte v krásnom balení, takže vianočný darček ako vyšitý. 

Ak vás arganový olej zaujal, zájdite na stránku produktu, nájdete tam množstvo informácií od jeho výroby až po jeho účinky.

www.sagrada-natura.sk
       Po kliknutí na obrázok sa presuniete na stránku Sagrada-Natura
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ak ste si čítaie článku užili, budem vďačná za váš komentár alebo spätnú väzbu na sociálnych sieťach :) 

7 komentárov:

  1. Tento arganový olej mám doma a je super, používám ho večer po koupeli místo hydratačního krému. Tetě jsme pak věnovali k narozeninám sadu s olejíčkem, tuhým šamponem a mýdlem, tak doufám, že byla spokojená jako já :-)
    All my cosmetics

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tuhý šampón je úplne skvelý :) verím, že bola spokojná

      Odstrániť
  2. och, ten olej musí byť dokonalosť :) čosi podobne by som mala aj ja vyskúšať...

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som testovala zatiaľ len iné značky - Saloos, .. a spokojnosť :) No veľmi ma zaujala recenzia a asi sa idem poobzerať na ich web ! :)
    BeautyByLenka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. na stránke majú skvelé veci, info o výrobe arganového oleja, o tom ako má vyzerať, takže sa tam určite skoč pozrieť :)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.