Recenzia: Simply Straight - keramická vyrovnávacia kefa na vlasy

Keramickú vyrovnávaciu kefu na vlasy už určite všetci poznáte. Mňa lákala veľmi dlho, no nikdy som sa k jej kúpe neodhodlala. Nakoniec to za mňa vybavil Ježiško a ja som si túto, ešte stále pomerne novinku, našla pod stromčekom. Splnila moje očakávania alebo nie?

Simply Straight - keramická vyrovnávacia kefa na vlasy

Keramická vyrovnávacia kefa Simply Straight  (39,90€) 

Nájdete v Topshope: Simply Straight

Priznám sa, že nie som veľmi veľký špecialista na vlasy a účesy. Radšej si dlhšie pospím ako by som mala čarovať so žehličkami a kulmami. Vlasy si však umývam pred spaním a ráno občas vyzerajú naozaj všelijako. Práve preto som sa na vyskúšanie tejto kefy veľmi tešila.

Každý ma však iné predstavy a priority, čo sa vlasov týka. Moje vlasy sú polodlhé, vlnité a úprimne, veľmi sa mi s nimi „babrať“ nechce. Pre mňa je rýchlosť a jednoduchosť úpravy najdôležitejšia. A to všetko táto žehlička pre mňa osobne spĺňa.

Moje skúsenosti:
Pre moje mierne vlnité, jemné vlasy je táto kefa naozaj veľkým objavom. Ráno vstanem, zapnem si ju rozčesávaní vlasov tangle teezerom a na rad nastupuje vyrovnávanie. Priznám sa, že ja kefu nepoužívam vždy tak, ako by sa mala – hrotmi smerom od hlavy, ale naopak. Ja sa ňou češem ako s normálnym hrebeňom, je to pre mňa takto pohodlnejšie. A napriek tomu to funguje. Samozrejme, ak chcete korienky vlasov nadvihnúť a mať super objem, je lepšie sa česať hrotmi smerom von (takto mi to príde, ale dosť neprirodzené). Prejde približne 5 minút, vlasy sú rovné, ale bohužiaľ i trochu zelektrizované. Na to však určite existujú nejaké prípravky, ak ich poznáte budem rada ak mi typy napíšete do komentárov, nech ich vyskúšam. Ja osobne túto kefu hodnotím veľmi pozitívne. Je trochu mohutnejšia, ale na druhej strane zvládne väčší objem vlasov naraz. Pracuje sa s ňou rýchlo, jednoducho, no čo viac si priať. To či zvládne vyrovnať aj kučeravé alebo hrubé vlasy si už napísať netrúfnem, preto radšej čítajte moje upozornenie nižšie.


Pozitíva:

  • Zahreje sa veľmi rýchlo ( približne do 2 minút)
  • Maximálna teplota je až 230 °C
  • Teplotu si viete nastaviť podľa seba
  • Keramické hroty by mali byť ku vlasom šetrnejšie
  • Kefa má veľkú plochu, čo znamená, že zvládne vyrovnať väčšiu plochu vlasov naraz
  • Vlasy po česaní nestrácajú svoj objem
  • Sama sa automaticky vypne po 60 minútach
  • Perfektné cestovné puzdro s odolnou vrstvou, na ktorú môžete horúcu kefu položiť


Negatíva:

  • Kefa je trochu ťažšia a mohutnejšia (ale napriek tomu sa s ňou narába celkom dobre)
  • Vlasy mi po nej elekrtizujú
  • Vlasy je nutné si vopred rozčesať, pretože na česanie určená naozaj nie je a vlasy vám nerozčeše

Upozornenie:
Po prečítaní niekoľkých, aj negatívnych recenzií na internete, by som vám chcela povedať niekoľko mojich poznatkov, ktoré som našla:
  • Kefu je lepšie si zakúpiť cez internet - nakoľko ju môžete v prípade nepsokojnosti vrátiť do 14 dní. Ak si ju kúpite v kamennej predajni, vrátiť sa už nedá.
  • Niekde som sa dočítala, že kefu si môžete vyskúšať aj priamo na predajni, takže ak máte veľmi husté, kučeravé, hrubé vlasy, odporúčam túto možnosť využiť, prípadne sa informovať či je to možné.
  • Topshop zvykne mať častokrát aj zľavy, takže sa určite nehanbite navštíviť niektorú z predajní a milé predavačky vám určite povedia o najbližších akciách.

Ak túto kefu máte alebo ste ju už skšali, dajte mi vedieť či ste s ňou spokojné, veľmi by ma to zaujímalo :) 

Na záver ešte zopár fotiek:


puzdro s teplovzdornou úpravou

môžete si nastaviť nižšiu teplotu

maximálna teplota je 230 °C
zložiť sa dá do praktického púzdra


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ak ste si čítanie článku užili, budem vďačná za váš komentár alebo spätnú väzbu na sociálnych sieťach :) 

4 komentáre:

Používa službu Blogger.