Recepty: Pečený čaj

Koonečneee!! :)

Verím, že práve takto ako ja, ste si aj vy zakričali, ak už máte pokoj od školy, zápočtov, zadaní a všetkých tých stresov.. vždy, keď je niečo náročné, tak si hovorím " vydrž, už zajtra bude po všetkom" .. alebo "už iba dva dni" :) Ste na tom takto aj vy ? Zlé obdobie treba jednoducho iba prežiť :) .. ak ho ešte prežívate, tak držím silno palce!


A KONEČNE hovorím aj pre môj blog. Konečne sa mu môžem naplno venovať a keďže som vás chvíľu zanedbávala, rozhodla som sa, takto 7 dní pred Vianocami, že si pre vás pripravím na každý deň jeden príspevok a la Vianočná edícia :)



Dnes začnem úžasným Vianočným pečeným čajom :)

Nedávno som dostala krásny maličký pečený čajík, ktorý ma inšpiroval k príprave vlastnej vianočnej verzie.

Príprava je veľmi jednoduchá, najmä ak máte pri sebe nejakých tých kuchynských pomocníkov, ktorých ja som bohužiaľ nemala :P 

Na prípravu Vianočného pečeného čaju potrebujeme:

♣ niekoľko jabĺk
♣ pomaranče
♣ citrón
♣ mandarínky
♣ cukor
♣ škoricu
♣ klinčeky
♣ .. príp. perníkové korenie 




Všetko ovocie dôkladne umyjeme, ošúpeme .. a teraz prichádza moja najneobľúbenejšia časť - nakrájame na malé kúsky. Takže ak máte šikovných kuchynských pomocníkov, ktorý vám za sekundu nadrobno všetko nakrájajú, tak ich smelo využite, pretože mne sa o tom nekonečnom šúpaní a krájaní aj snívalo.




Nakrájané ovocie potom osladíme, pridáme škoricu, klinčeky, zamiešame a vysypeme na plech. Ja som použila dva malé pekáče, ale určite nič nepokazíte, ak to dáte na jeden plech. A pečieme približne hodinku na 160 stupňoch Celzia.



 Ak máme ovocie upečené vložíme ho aj so vzniknutou šťavou do fľašiek, poriadne zavrieme viečka a viečkom nadol ich uložíme na miesto, kde ich necháme vychladnúť. Ak vám ovocie šťavu nepustí tak počas pečenia pridajte trochu vody.


Potom si do pohára dáme asi 3 lyžice tejto zmesi, zalejeme ju horúcou vodou a po približne 8  minútach si s kúskami ovociami môžme vychutnávať príjemnú vianočnú chuť :) 



Celý tento recept je veľmi jednoduchý, kreatívny, pretože môžete použiť ovocie, aké vám napadne a taktiež je krásnym nápadom na darček, ktorým určite niekoho potešíte :)

Dá všelijako spestriť, kombinovať, takže pokojne k ovociu pridajte zázvor, rum alebo ak chcete nejakú exotickejšiu verziu tak skombinujte mango, ananás, pomaranče čokoľvek, čo máte radi :)


6 komentárov:

  1. Mňam ten čaj vyzerá strašne dobre! Ďakujem za skvelý recept a teším sa na ďalšie články z Vianočnej edície :o) A mňa to stresové obdobie neminie ani cez sviatky :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem, napriek tomu, že väčšinou pijem čaje bez cukru, tento je veeľmi chutný :) No to ti nezávidím :( .. ja si užijem pokoj aspoň zopár dní a potom hor sa na skúškové :/ .. ale zvládneme to!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tak o tomto som ešte nepočula,ale vyzerá to super! milujem ovocie, milujem čaje, takže cez víkend idem na to! :)

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.