Recepty: Mrkvový koláč - dezert jesene :)



Receptov na mrkvový koláč je naozaj mnoho. Jeden taký mám dokonca už na blogu aj ja, ale tentokrát som objavila recept, ktorý je asi tým najlepším na svete. 
Dokonalý, ľahký, sladký, svieži, rýchly mrkvový koláč, ktorý som si jednoducho zamilovala .. a asi si ho zamilujete aj vy.


Ingrediencie:

  • 2 vajíčka,
  • 120 g cukru,
  • škoricový cukor,
  • vanilkový cukor,
  • 150ml oleja,
  • 160 g polohrubej múky,
  • kypriaci prášok do pečiva,
  • kôra z jedného pomaranča,
  • 3 veľké najemno nastrúhané mrkvy,
  •   veľké nahrubo nastrúhané jablko.



Na polevu:

  • Syr typu Lučina - napr. Pastvinka z Lidlu,
  • cukor,
  • kôra z pomaranča,
  • šťava z pomaranča ( len pár kvapiek),
  • vanilková aróma 

     
    Postup:
    Rýchly, jednoduchý, mega chutný, tak ako to mám vo zvyku :)
    Vajíčka vymiešame s cukrom, vanilkovým a škoricovým cukrom. Môžte použiť cukor hnedý, práškový, kryštálový, aký len chcete. Pridáme všetky zvyšné suroviny a poriadne premiešame. Pre spestrenie chuti môžte pridať miesto bežného kypriaceho prášku napríklad kypriaci prášok do perníka. K mrkve a jabĺčku môžte pridať hrozienka, namočené vo vode alebo v rume, oriešky, lekvár, mak .. fantázii sa medze nekladú  :)



    Poleva je pri tomto koláčiku naozaj dokonalou "čerešničkou na torte". Všetky suroviny pridávajte podľa chuti, môžte pridať aj maslo, aby vám pekne stuhla. Ja osobne mám radšej alternatívu bez masla, kedy je skôr tekutá.

    Cesto v tomto množstve je vhodné do tortovej formy alebo do malého plechu.
    Koláčik pečieme 30 minút na 180°C.

    Ktorý koláčik je tým vaším naj pre tieto chladné dni?  :)

    Dobrú chuť :)

    7 komentárov:

    1. Já jsem ještě žádný mrkvový dortík neměla :). Tento vypadá moooc dobře
      Blog by Veru

      OdpovedaťOdstrániť
    2. mrkvovy ze fiiha este som taky teda nejedla, ale kolacik nekolacik zjem hocijaky hhe:))

      OdpovedaťOdstrániť
    3. Veľké chute si mi narobila, mrkvu zbožňujem, ale takýto koláčik som veru ešte nejedla:-) day by day

      OdpovedaťOdstrániť
    4. jedla som ho je fantastický hlavne ked ho ma kto upiecť mnam

      OdpovedaťOdstrániť

    Používa službu Blogger.