Recenzia: Ultrazvukové čistenie pleti - Skin Scrubber




Ošetrenie pleti týmto prístrojom u nás určite nie je novinkou, ale ja som sa k nemu odhodlala až včera a v tomto článku by som vám chcela opísať moje pocity z „bezbolestného čistenia pleti“.

„Skin scrubber alebo ultrazvukový píling a čistenie pleti je prístroj využívajúci technológiu, pri ktorej je možné pleť čistiť bez naparovania a bolestivého vytláčania.“ 

Áno, to hovoria tety a ujovia, ktorí prístroj expedujú príp. používajú. Hneď tu by som chcela podčiarknuť, že ak máte mastnú pleť so sklonom akné, hlboké „vyrážky“, hlboké uzavreté póry, ktoré vyzerajú ako také vriedky, veľmi vás nepoteším, ale tie budú musieť ísť von tak či tak mechanicky, pretože skin scrubber čistí viac-menej len povrchové čierne bodky

.. Ale čistí ich naozaj perfektne a aspoň trochu bolesti pri čistení čiernych bodiek na nose, brade a čele vám určite ušetrí :) Jeho ďalšou výhodou je aj to, že pleť sa nemusí ani pred, ani po jeho použití ( kedy bude pleť dočistená mechanicky ) zmäkčovať prostredníctvom pary alebo gélu, ktoré sa používajú pri bežnom hĺbkovom čistení pleti.

Priebeh môjho  ošetrenia pleti skin scrubberom:
Pred začatím čistenia mi kozmetička pleť samozrejme odlíčila a vyčistila pleťovou vodou. Počas tohto ošetrenia nesmie mať človek na sebe žiadne kovové predmety a tak som sa nachvíľu zbavila prsteňov, retiazky, náramkov, hodiniek a náušníc. Na ruku mi potom navliekla náramok, ktorý bol pripojený k prístroju ( priznám sa, nepamätám si už prečo, ale najbližšie to zistím ). Správna kozmetička by sa vás mala pred začatím ošetrenia opýtať aj na váš momentálny zdravotný stav  a poučiť vás o nasledujúcich kontraindikáciách.

Pri použití prístroja nesmiete:
  • Byť tehotná,
  • mať kardiostimulátor,
  • trpieť na srdcovo-cievne ochorenia,
  • mať kĺbové preparáty,
  • trpieť epilepsiou,
  • mať vážne kožné ochorenie.

    Ultrazvuková hlavica prístroja vibruje intenzitou 28Khz a to by mohlo spôsobiť nemalé problémy.  

    Počas samotného čistenia mi kozmetička pravidelne zvlhčovala pleť mokrou handričkou, pretože ultrazvukové vibrácie potrebujú nejaký ten vodič. Zo začiatku som skoro nič necítila a tak na prístroji nastavila silnejší stupeň a vtedy to už aj cítiť bolo. Na tvári som cítila „mravenčenie“ a občas, ale naozaj len minimálne to aj zabolelo. Medzi veľkú nevýhodu, nepríjemnosť by som zaradila zvuk, ktorý ma počas čistenia pleti na lícach ( v blízkosti uší ) veľmi rozrušoval. Tento zvuk by som opísala ako veľmi intenzívny piskot, taká nízka frekvencia zvuku, niečo podobné ako pri ultrazvukovom odstraňovaní zubného kameňa u zubára. No jednoducho nič príjemné, ale na ten moment, dva sa to vydržať dá. 

    Moju prvú skúsenosť s týmto prístrojom by som zhrnula dosť pozitívne : je to veľmi efektívne a skoro bezbolestné čistenie pleti – skôr v zmysle odstránenia čiernych bodiek v T-zóne, ktoré okrem iného pleť predpripravuje na ďalšie mechanické hĺbkové čistenie, ktoré potom prebieha menej bolestivo.


    Ak máte aj vy skúsenosti s týmto druhom čistenia pleti alebo sa len odhodlávate to vyskúšať, tak mi nechajte koment, ako to prebieha u vás, aké boli výsledky po viacerých ošetreniach a čo ten nepríjemný zvuk :)

    Dúfam, že sa vám článok páčil, že vám možno pomohol :) Ak áno určite likujte, odoberajte, zdieľajte, teší ma každý jeden follower a veľmi si vážim váš záujem o môj blog:) 




    Ako to prebieha - môj milovaný YouTube .
    ( samotné použitie prístroja začína približne v čase videa 01:20 )


    Ak by ste chceli vedieť o prístroji ešte niečo bližšie vygooglila som napríkad toto :
    Ultrazvuk preniká niekoľko milimetrov pod kožu, kde sa prejavuje jeho pôsobenie. Tomuto ošetreniu hovoríme sonoforéza. Slúži na zažehlovanie hydrofilných /vodorozpustných/ a lipofilných /tukorozpustných/, látok do pleti.Toto ošetrenie sa prevádza sondou. Jej tvar a veľkosť si vyberieme podľa ošetrovanej časti tela.

    Počas ošetrenia ultrazvukom poskytuje kontaktný gél vlnám spojenie medzi rukoväťou a pokožkou. Vďaka tepelnému účinku nepretržitý ultrazvuk zahrieva tkanivá. Krvné cievy sa rozšíria, priepustnosť bunkovej membrány sa zvyšuje, zlepšuje sa tok lymfy. Je vhodný na citlivú pokožku, akné, celutitídu, hlboké vrásky, pri ošetrení tela –lipolýza, celulitída. 

    Skin scrubber je určený výlučne do kozmetických salónov. Je to veľmi efektívny a moderný spôsob bezbolestného a jednoduchého ošetrenia s okamžite viditeľnými výsledkami. Prístroj je vybavený špeciálnou ultrazvukovou sondou a vykonáva niekoľko činností:

    • Povrchový peeling, t.j. exfoliácia, ktorej cieľom je odstránenie odumretých buniek, zvyšného mazu, baktérií a toxínov z povrchu pokožky.
    • Hĺbkové čistenie - čím sa v značnej miere nahrádza nepríjemné a bolestivé ručné hĺbkové čistenie. Využíva sa dezinkrustačný efekt pomocou špeciálnej tekutiny. Čiastočne pôsobí aj na melanín, čiže pomáha pri pigmentových škvrnách.
    • Tonizácia - využíva sa mikromasážny efekt ultrazvukovej sondy, čo veľmi kladne pôsobí na vrásky. Zlepšuje sa mikrocirkulácia v tkanivách, okysličenie buniek a zlepšuje sa penetrácia kozmetických výrobkov.
    • Lifting - určený predovšetkým na suchú pokožku ako dôsledok nedostatočnej hydratácie. Miernym zvýšením intenzity možno dosiahnuť prekrvenie bledej unavenej pokožky.

     





     





    4 komentáre:

    1. Ja mám s ultrazvukom tiez super skusenosti...kozmeticka ma síce potom ešte dočisťovala, ale to len hlboké vyrážky...teda tie fakt hlboké. Napr moj problémový bodkovaný nos bol už po prvom ošetrení oveľa čistejší. Slečna kozmetika mi dávala aj masku, kyslík....no čistila super, len sa nejak prestala ozývať, čo je škoda, je super...

      OdpovedaťOdstrániť
    2. ..ahojte.. ja používam pravidelne ultrazvuk na čistenie ale nie Skincrubber ale ultrazvukovú kefu =) http://www.dixo.sk/ultrazvukova-cistiaca-kefa/ .. každý druhý večer si dám gél na čistenie dve - tri minútky čistím a opláchnem... krém a koniec =D ... v mojom prípade lenivého človeka je to ideálne =D =D =D

      OdpovedaťOdstrániť
    3. Čítal som tvoj blog. Pekný príspevok, ďakujeme za zdieľanie krásnych informácií. Vážim si váš blog. Okrem toho máme aj organizáciu, ktorá vám poskytne najlepší elektromotor a všetky ďalšie elektrické stroje a ich vybavenie.

      OdpovedaťOdstrániť
    4. I read your blog. Nice Post, Thanks for sharing lovely information.. I appreciate your blog.In addition, we also have an orgnization that provide you to find The best professional courses for you Career.
      Visit FTMS International !

      Visit FTMS International Tumblr!

      The best organization with training programs and successful certification courses

      OdpovedaťOdstrániť

    Používa službu Blogger.