Recenzia: Japonská manikúra - doma

Japonská manikúra v dnešnej dobe už nie je žiadnou novinkou a v nechtových salónoch patrí medzi najobľúbenejšie ošetrenia prírodných nechtov. Využívajú ju ľudia s nechtami poškodenými, ale i zdravými. 

Pre dokonalý efekt je potrebné toto ošetrenie absolvovať pravidelne, čo nie je najlacnejšou záležitosťou .. ale prečo mínať v salóne, keď si tento luxus môžme dopriať aj doma ;))

Celá sada
Čo to vlastne japonská manikúra je ? 
Japonská manikúra je regeneračnou kúrou pre nechty, ktorým poskytuje množstvo vitamínov a minerálov. Na povrchu nechtu tvorí vrstvu, ktorá tieto látky udržiava v jeho vnútri a navonok pôsobí ako ochranný štít a bráni mechanickému poškodeniu.

Pre koho je určená ?
Pre ľudí, ktorí majú jemné, krehké, lámavé a štiepajúce sa nechty, ktoré potrebujú posilniť a zregenerovať. Taktiež pre ľudí so zdravými nechtami, ktorí chcú  lesk a dokonalú manikúru bez každodennej starostlivosti.

Pred japonskou manikúrou
Ako to funguje ?
Po bežnej manikúre, ktorou je ošetrenie nechtovej kožičky ( ako zmäkčovadlo odporúčam použiť kokosový olej ) a vytvarovanie nechtov, nasleduje samotná japonská manikúra.

Prostredníctvom špeciálneho mäkkého pilníka sa povrch nechtu vyhladí. Pilníkovať treba opatrne, povrch iba jemne vyhladiť. Pri veľmi jemných nechtoch táto časť nie je vhodnou, pretože sa necht ešte viac stenší a stane sa krehkým, takže túto časť môžte kľudne preskočiť.

Po vyhladení povrchu prichádza na rad táto pasta

Po vyhladení nechtu sa povrch odmastí ( špeciálnym prípravkom alebo napr. pleťovou vodou ) a následne na rad prichádza prvá vrstva vitamínov. Prostredníctvom jelenicovej hubky vtláčame túto pastu na povrch nechtu. Pastu tvorí prírodná hornina betonit, ktorá obsahuje dôležité látky pre metabolizmus koreňa nechtu. Odporúčam pastu zalešťovať / vtláčať jedným smerom.

Ďalším krokom je vleštenie tohto prášku

Po nanesení pasty, prichádza na rad druhá, krajšia časť japonskej manikúry. Na necht sa prostredníctvom druhej jelenicovej hubky nanesie prášok, ktorý  obsahuje parafíny, včelí vosk, glyceríny, pantheol, lanilín, kremík, zinok a vitamíny A, H, E s provitamínom B5, vďaka ktorým nechty zregenerujú a zredukuje sa ich štiepenie a lámanie. Nechty sú po ňom krásne lesklé a vyživené.

Aký je výsledok ?
Japonská manikúra odrastá spolu s nechtami a po čase budete vidieť rozdiel. Pre naozaj kvalitný efekt pevných nechtov je potrebné ju opakovať minimálne trikrát za sebou, približne raz za mesiac. Ak si poviete, že čím častejšie ju budete aplikovať, tým lepšie, tak sa mýlite a určite to neodporúčam, ja som to vyskúšala a vôbec to nepomohlo, práve naopak ..

Po aplikácii japonskej manikúry

Cena ?
V salóne sa cena tejto manikúry pohybuje okolo 10€ až 15€ a na internete si celú sadu môžte kúpiť od 30€. Takže určite sa oplatí zainvestovať, lebo táto investícia sa vám veľmi rýchlo vráti. Samotné ošetrenie je aj rýchlou záležitosťou, keď už budete zabehnuté zvládnete ju do 20 minút a efekt krásnych nechtov vás bude tešiť minimálne tri týždne až mesiac:)


Po mesiaci od aplikácie - vidíte tú odrastenú časť, ktorá je už bez lesku

Po tejto manikúre sú nechty krásne lesklé a netreba ich vôbec lakovať, neodporúča sa to. No napriek tomu farebným lakom len veľmi ťažko odolávam a tak toto pravidlo porušujem. Možno to nie je najzdravšie, ale na druhej strane lak sa na japonskú manikúru nanáša nádherne. Žiadne nerovnalosti povrchu, žiadne štiepajúce sa nechty iba krásna farba :)

Je viac než ťažké odolať ;)
A keďže je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť, tu je videjko ako sa to robí.

Tak ako, už ste túto manikúru vyskúšali alebo sa ešte len chystáte?:)

Vaša D.





7 komentárov:

  1. zatiaľ som o nej len počula, ale nechty po nej vyzerajú fakt krásne!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jee týmto článkom si mi spravila veľkú radosť :) Milujem japonskú manikúru. No ale užívať si ju môžem len na praxi. Na doma som si ju ešte nekúpila. Ale asi si odložím nejaké tie eurá nabok a kúpim si ju :) Je to fakt dobrá vec a krásne spevňuje nechty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem dievčatá za komentáre :) ak ste japonskú manikúru ešte neskúšali a môžte tak určite vyskúšajte, super vecička:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ahoj,nevies poradit,kde kupim takuto nejaku kvalitnu sadu? (lubica.petrovicova@gmail.com)

      Odstrániť
    2. ahoj,nevies poradit,kde kupim takuto nejaku kvalitnu sadu? (lubica.petrovicova@gmail.com)

      Odstrániť
  4. Robila som si japonskú manikúru sama doma (sadu som dostala ako darček). Absolvovala som celý postup každé dva týždne a výsledok je, že mám veľmi oslabené nechty, sú tenké a hneď sa polámu. Ale zato sú ozaj krásne vyleštené :o) Takže moja skúsenosť: radšej počkať a urobiť si ju raz za mesiac, ináč prídete o dobré nechty.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takže si dopadla presne tak ako ja:) menej je niekedy viac to je pravda

      Odstrániť

Používa službu Blogger.