Recenzia: FA - nečakané prekvapenie

Nájsť ten správny antiperspirant, ktorý by zvládol tieto milión-stupňové horúčavy, naozaj nie je jednoduché. Musí byť účinný, voňavý a pritom ešte byť šetrný k pokožke. 
Je vôbec možné takýto zázrak nájsť ? 


Mojím víťazom v boji proti poteniu bola dlhú dobu Rexona MP (článok TU). Tá mi, ale pri dlhodobom používaní spôsobovala nepríjemné podráždenie a svrbenie pokožky v oblasti podpazušia. Keď to už bolo naozaj kritické, tak som sa rozhodla hľadať antiperspirant, ktorý by mi pokožku upokojil a pritom bol stále vysoko účinný. Vyskúšala som niekoľko rôznych druhov a značiek, no nikdy to nebolo ono ... 

Deo-Anti-perspirant FRESH & dry by FA
(sprej 150ml - cca 2€ až 2,70€ / gulička 50 ml -  cca 1,80€) 


Keď sa mi do rúk dostal tento nový deo-antiperspirant od FA, priznávam, veľa šancí som mu nedávala. Kúskov od tejto značky som už vyskúšala niekoľko, predovšetkým sprchové gély a telové mlieka, ktoré mi vyhovujú a mám ich celkom rada, no vyskúšala som už aj nejaký ten deodorand/antiperspirant, no nikdy to nebolo nič extra.

Tentokrát som bola, ale milo prekvapená. Keď som ho skúšala prvýkrát, celý deň som okolo seba cítila príjemnú sviežu vôňu, no vtedy som veľmi neregistrovala, že to voniam ja :) Na druhý deň som si ho aplikovala opäť a už mi bolo jasné, že tá príjemná vôňa patrí mne, no vlastne jemu. Vydržala mi naozaj od rána až do večera. 



Pozitíva:
  • nádherná svieža vôňa, akoby ste práve vyšli zo sprchy,
  • vôňa vydrží od rána až do večera (48h som v týchto horúčavách radšej neskúšala),
  • človek sa naozaj potí menej, 
  • 0 % alkoholu,
  • upokojuje pokožku podpazušia,
  • nezanecháva biele fľaky na oblečení ( to som testovala niekoľkokrát aj pri písaní tohto článku),
  • niekoľko verzií (sprej, gulička, a zdá sa mi, že aj tuhý deo-antiperspirant),
  • nové zloženie,
  • cena. 

Negatíva:
  •  guličková verzia trochu dlhšie zasychá (cca minútku).

 
Ja som z týchto deo-antiperspirantov veľmi nadšená. Fungujú perfektne, neobsahujú žiaden alkohol, krásne voňajú a sú za prijateľnú cenu. Oceňujem aj vyhotovenie v niekoľkých verziách. Niekomu totiž vyhovuje viac gulička, niekomu ako napríklad mne, vyhovuje viac sprej. Dostupné sú v dvoch vôňach - Lotosový kvet, ktorý som testovala a Zelený čaj, po ktorý si najbližšie určite skočím do drogérky, ten musí byť tiež skvelý.

Tieto deo-anti-perspiranty budú u nás dostupné už koncom Augusta 2015 napr. v 101 Drogerii alebo ich nájdete už teraz na internete.



5 komentárov:

  1. Díky za tip na sprej :) Fa mám ráda

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kuličkový mě moc neláká, ale na ten sprej se těším. :-) Fa jsem už dlouho neměla, většinou používám Garnier.
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Garnier som aj ja kedysi používala, ale nejak mi prestal po dlhšej dobe používania vyhovovať :)

      Odstrániť
  3. Fakt nechápem,že sú medzi nami (ženami,ľuďmi) až také rozdiely.U mňa sú všetky FAčka prepadák.Krasne voňajú asi všetky,myslím, že som už mala všetky ale proti poteniu absolútne nefungujú akí by tam ten hliník ani nebol (v niektorých FA ani teda nie je ale teraz píšem o antiperspirantoch.)a keď sa spotim tak ten pach je horší snáď ako keby som si nedala nič.Ale!Dva sprejové FA boli dobré a aj minulé leto ma pred prachom podržali a to Fresh & dry so zeleným čajom a jazmínové.Ine nič od FA nefungovalo.Nikdy:(.Na jazmínovú guľôčku som mala dokonca takú reakciu,že mi do krvi popraskala pokožka a týždeň som sa z toho liečila a to sa niekoľko krát denne umývam/sprchujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Fakt nechápem,že sú medzi nami (ženami,ľuďmi) až také rozdiely.U mňa sú všetky FAčka prepadák.Krasne voňajú asi všetky,myslím, že som už mala všetky ale proti poteniu absolútne nefungujú akí by tam ten hliník ani nebol (v niektorých FA ani teda nie je ale teraz píšem o antiperspirantoch.)a keď sa spotim tak ten pach je horší snáď ako keby som si nedala nič.Ale!Dva sprejové FA boli dobré a aj minulé leto ma pred prachom podržali a to Fresh & dry so zeleným čajom a jazmínové.Ine nič od FA nefungovalo.Nikdy:(.Na jazmínovú guľôčku som mala dokonca takú reakciu,že mi do krvi popraskala pokožka a týždeň som sa z toho liečila a to sa niekoľko krát denne umývam/sprchujem.

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.