Recenzia: Drahšie, ale kvalitnejšie? LANCÔME

Pri drahších produktoch, svetoznámych značiek sú naše očakávania vysoké, ak nie aspoň o niečo vyššie ako pri bežne dostupných produktoch v drogérii. No platí tu pravidlo, že "čo je drahšie, je aj kvalitnejšie", alebo nie ?


Darčeková sada LANCÔME
( cca 35€ )
Túto sadu mi priniesol Ježiško a okrem preslávenej Hypnôse Drama maskary obsahuje aj mini čiernu kajalovú ceruzku a mini odličovač očí. No poďme pekne po poriadku.


Hypnôse Drama mascara
odtieň 01 Excessive black
(6,5 ml - cca 26€)



Veľmi pekný, jednoduchý dizajn čierneho obalu so strieborným nápisom a znamenitou Lancôme ružou. No veru, v jednoduchosti je krása. Pod obalom táto nádhera pokračuje v podobe perfektnej kefky v tvare písmenka S, ktorú tvoria dlhšie a kratšie štetinky. Predpokladám, že sú prírodné alebo sa tak aspoň tvária. A práve v tejto kefke sa podľa mňa skrýva najväčšia sila tejto riasenky. Už v priebehu pár sekúnd si v jednej vrstve vyčarujete naozaj prekrásne husté a predĺžené riasy. 


Riasenka bez čiernej ceruzky
Riasenka na pravom oku s čiernou kajalovou ceruzkou


No ako hovorím vždy, pri riasenke ma zaujíma najmä jej výdrž. A práve tá pri tomto luxusnom kúsku dosťzaostáva .. Riasenka sa mi pod očami rozmazala už po 3 hodinách .. A to hovorí asi za všetko. Dostupná je však aj vo vodeodolnej verzii, tá moja vodeodolná nie je.
Moje hodnotenie: 6b/10b

Čierna kajalová ceruzka 
odtieň 01 Noir
( 0,7g - 3,60 €) 



Do tejto ceruzky som vkladala veľmi veľké nádeje, no bohužiaľ márne .. sklamala ma na plnej čiare a výrobcovia by urobili lepšie, ak by ju do tejto sady vôbec nedali. Veľmi mäkká ceruzka, s ktorou sa dobre pracuje, je určite ako stvorená pre dymové líčenie,.. ale pre bežné denné líčenie je skoro nepoužiteľná. Na spodnom viečku sa mi odtlačila už po hodine, na hornom viečku sa mi rozmazala asi po dvoch. Škoda slov.. a fotka po šiestich hodinách? Tak tá hovorí asi za všetko. A to podľa popisu na internete by mala byť táto ceruzka vodeodolná a vhodná pre citlivé oči ..ehm..
Moje hodnotenie: 0b/10b

Riasenka a ceruzka už po šiestich hodinách


Dvojzložkový odličovač pre citlivé oči Bi-Facil
( 30 ml - cca 5€ )

Tento odličovač ma po celom dni s čiernymi, rozmazanými očami veľmi potešil. Odličovanie bolo príjemné, rýchle, i keď si vyžadovalo trochu viac produktu ako zvyknem použiť bežne. Dosť ma však prekvapilo, že sa na jeho obale píše, že je "non-oily", čiže bez oleja, a pritom práve jendou z jeho dvoch zložiek je olej .. ale svoj účel splnil a veľmi dobre, s olejom či bez.
Moje hodnotenie: 8b/10b


Pozitíva:
  • krásna sada luxusnej kozmetickej značky poteší nejednu kozmetickú maniačku,
  • riasenka vytvára naozaj nádherné, husté, dlhé riasy už po pár ťahoch,
  • odličovač očí je príjemný ( no za tú cenu si určite kúpim radšej 5 lacnejších, ktoré mi urobia takú istú službu).
Negatíva:
  • cena - ako sady, tak i jednotlivých produktov,
  • veľmi slabá výdrž riasenky,
  • katastrofálna výdrž čiernej kajalovej ceruzky.
Napriek slabej výdrži riasenky ju hodnotím veľmi kladne a vo vodeodolnej verzii by určite stála za hriech. Vytvára prekrásne riasy a hlavne extra rýchlo, čo pri rannom "rýchlom" líčení ocení nejedna z nás. Ku kajalovej ceruzke .. prepadák na plnej čiare. A odličovač? Môže byť, ale nemusí, čo viac dodať.

Máte nejaké skúsenosti s touto preslávenou značkou ? Ktoré high-end produkty patria medzi vaše naj ?:)

8 komentárov:

  1. S touto značkou zkušenosti nemám. Líbí se mi, jaké udělá řasenka řasy, ale že se pak rozmazávají, to je blbý a ta tužka je teda hrůza :)
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já měla ve stejném setu Lancome Hypnose Star a super, tu řasenku jsem měla moc ráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne žiadna z riaseniek Lancôme nevyhovovala. Skúsila som 3 rôzne. A kde si sa dočítala, že Le crayon khol je vodeodolná? Podľa mňa určite nie je. Obyčajná kajalka a bez výdrže, presne, ako píšeš.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čítala som to na nejakej stránke parfumérie, dokonca na viacerých sa mi zdá, že dlhotrvácny, vodeodolný efekt, jedine, že by bola ešte nejaká vodeodolná verzia, ale tak to už neriešim, táto skúsenosť mi stačila :P

      Odstrániť
  4. žiadne skusenosti nemam ale ta špirala je fakt dobra:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S touhle značkou zkušenosti nemám, i když jsem dlouho šilhala po make-upu. Z těch dražších značek preferuji Chanel a Dior, které se nemohu vynachválit, jen si toho nemůžu nakoupit tolik, kolik bych chtěla, ale zaznamenala jsem tam větší výdrž a kvalitu než u drogerkové kosmetiky kterou nejčastěji používám :)

    Smile Thess

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemám veľmi skúsenosti s drahšími značkami, ale rada by som určite vyskúšala makeupy a hlavne ich výdrž:)

      Odstrániť
  6. tú špirálu som tiež mala a bola proste skvelá :) Avšak vedela by som jej rýchlo nájsť lacnejšiu náhradu v drogérii... Nie že by bola zlá ale nebola nejaká zázračná aspoň podľa mňa :) Lovely Beauty Book

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.