Recenzia: Dermacol Truffle lanýžový makeup


" Truffle-lanýžový makeup" by Dermacol

Už len ten názov je tak dokonalý, že určite nalákal nejdenu z nás, ktorá si ho kúpila aj napriek tomu, že nepotrebuje žiaden hydratačný  makeup, práve naopak. A áno, nalákal aj mňa. A ako sa mu darilo na mojej mastnej pleti? Uspel alebo nie?




Sklenená fľaštička s očarujúcim nápisom „splyne s pletí“ na vrchnáčiku. Áno, splynul a ešte ako .. no poďme od začiatku. Prvé nanesenie makeupu, na bežný zmatňujúci krém, u mňa dopadlo naozaj dobre, priam dokonale. Makeup naozaj splynul s pleťou, krásne sa do pokožky zapracoval bez toho, aby upchal póry, pleť pôsobila sviežo, až mokro, ale ten lesk som hneď zapudrovala. Makeup som nanášala Bufferom - 104 od Zoevy (recenziu na štetce nájdete TU), ale taktiež som to po veľmi dlhej dobe skúsila aj prstami. V oboch prípadoch ho musím naozaj pochváliť. Na celú pleť mi vystačila iba jedna pumpička, čo pri jeho objeme 30 ml značí poriadne dlhú výdrž. Veľmi ma očarilo aj krytie, ktoré je stredné, ale taktiež sa dá dobre vrstviť.

Pri makeupe sú pre mňa však dôležitejšie vlastnosti ako krásny finiš a svieži vzhľad ..a to výdrž. Mastná pleť podľa výrobcov asi nie je veľmi stvorená pre hydratačné makeupy. Ale prečo?! Aj mastná pleť predsa potrebuje hydratáciu! Asi už tušíte kam tieto moje úvahy vedú.

tvár mám samozrejme svetlejšiu ako ruku :P

Makeup sa mi počas dňa z tváre jednoducho vytratil.. Zo začiatku sa mi pleť len leskla (i keď viac ako bežne),ale je to pochopiteľné a robí mi to väčšina makeupov. Po 8 hodinách som ho však mala už len menej ako viac. Trochu na čele, trochu na lícach, skoro vôbec na nose a na brade. Skúšala som ho aj s inými krémami a taktiež s podkladovou bázou, ale výsledok bol po pár hodinách stále rovnaký. Makeup sa pomaly, ale iste z pleti úplne vytratil, doteraz neviem kam.  Taktiež mi na pleti zoxidoval asi o jeden odtieň, čo mi makeupy od Dermacolu spôsobujú, ale pokiaľ to nie je príliš vidieť, tak mi to nevadí.

vľavo:viditeľný flashback a vpravo: už s púdrom. Blesk odtieň pleti výrazne skresľuje:(


Tento makeup má aj SPF 15, čo sa odzrkadlilo najmä na fotkách s bleskom, ktoré ochranné faktory nemajú veľmi v láske. Určite si všimnite "flashback"(foto vyššie), ktorý tento skoro dokonalý makeup, radí medzi nie veľmi "photo-friendly" produkty. Ale na druhej strane, povedzme si úprimne, ako často sa fotíme .. instagramové a selfie mobilové fotky nerátam :)

Väčšinu starostí však tomuto makeupu spôsobila pravdepodobne moja  mastná pleť, pre ktorú sa on, skoro môjho srdca šampión, vôbec nehodí. Napriek veľkému nesúladu s mojou pokožkou ma očaril tak, ako už dávno iný nie. Mala som odtieň č. 3, ktorý naozaj  splynul s pleťou  (na fotkách to tak možno nevyzerá, keďže mám telo tmavšie ako tvár, ale verte mi, že túto šarapatu mi robí blesk ) a vytvoril krásny finiš. Nanáša sa ľahúčko , má SPF 15 a za cenu okolo 10€ je určite vhodným spoločníkom pre dievčatá so suchou pleťou..pre mňa bohužiaľ nie. 

No povedzte, nádherná svieža pleť :) Bez akýchkoľvek úprav, fotené s bleskom

Preto apelujem na výskumníkov v týme Dermacol: „aj my dievčatá s mastnou pleťou chceme Lanýžový makeup, ktorý splynie s pleťou, perfektne kryje, má SPF a ešte navyše pleť zmatní a vydrží na nej celý deň. „ Za vybavenie mojej skromnej žiadosti ďakujem a teším sa na budúce testovanie!:) 
S pozdravom Vaša fanynka Danielka


No nei ej dokonalý :) aspoň na pár hodín ..
  
Tak ako, aj vy ste si ho zamilovali a funguje vám na 100%? Alebo sa pridáte k mojej žiadosti?:)

21 komentárov:

  1. Ja mam suchou pleť a taky mě okouzlil.. Má na mě ale strašně růžový podton a to neni pro me :((

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si už tiež všimla, že väčšina makeupov od Dermacolu má trochu ružovejší podtón ako by bolo treba:P

      Odstrániť
  2. Taky mě velmi lákal, ale kvůli té mastné pleti jsem se ho vzdala:) Jinak recenze skvělá, dostatek fotek, super:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. na môj typ pleti teda nebude, ale vyzerá fajn:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pripájam sa k tebe, tiež by sa mi hodila varianta pre mastnú pleť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aká si na tých fotkách zlatá :) Make up je krásny, ale nekúpila by som si ho, lebo tiež mám mastnú pleť a šalela by som, keby sa lesknem. Ale keby bol na mastnú pleť, kúpim si ho určite :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Lucka :) noo tak pri ňom by si potom určite šalela, jooj škoda ho :)

      Odstrániť
  6. Mam suchu plet s jemne mastnouT-zonou ...nesadol ani mne, viditelne zaliezal do porov.Davam mu este jednu sancu v kombinacii s nanesenim inym stetcom ....tak som zvedava.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. zaliezal do pórov, nedala si ho viac ako bolo treba ?:) ja na celú tvár použijem jedno stlačenie pumpičky a vyzerá to super :)

      Odstrániť
    2. Mala som vzorku v nadobke,takze na "pocet pumpiciek" to odhadnut nedokazem...ale ja mam v tomto lahku ruku,neznasam masku a potrebujem skor iba zjednotit farbu...

      Odstrániť
    3. Ahaa, tak potom je jasné, že jednoducho asi nesadol tvojej pleti ,tak ako mojej bohužiaľ no:)

      Odstrániť
  7. pekná recenzia - ja som po ňom tiež pokukovala, ale bála som sa toho hydratačného efektu :D a čo si budeme klamať makeupov mám doma už priveľa :D a tak najprv spotrebovať tie čo sú a potom sa rozhadzovať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem:) noo ja som mu nemohla odolať:D ale aspoň som ho posunula mamke aaa občas si ho dám len tak pre radosť:D


      Odstrániť
  8. Vypadá skvěle, škoda že se mi mastí pleť :-(
    Thoughts by Lucys

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :( hádam vymyslí dermacol tento makeup aj pre nás s mastnou pletou:)

      Odstrániť
    2. Ja som spokona , snad derma ol vymysli nieco aj pre vas.

      Odstrániť
  9. Ahoj rada by som sa ta opýtala, síce je to trošku mimo tohto make upu :) ale súvisi to zo značkou dermacol :) .... moja otázka znie, či si skúsila už dermacol cover make-up? ...alebo ci si sa s nim nestretla nahodou? :).....Sledujem neustále tvoj blog aj tvoje príspevky a rada si necham poradiť. :) .... myslím že máš už strašne veľa skúsesností ohľadom make upou :) ...vopred ti velmi pekne dakujem za odpoveď :) S pozdravom tvoja faninka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Ahoj, s Coverom od Dermacolu už mám nejaké tie skúsenosti. Makeupom by som ho nenazývala, je to skôr veľmi silný krycí krém alebo korektor. Dosť mi pripomína Aknecolor krém, ktorý bol kedysis veľmi popoulárny.

      Cover je však trošku odlišný. Je extra krycí, ale aj veľmi mastný, takže bez poriadnej vrstvy púdru sa určite nezaobídeš. Taktiež si nemyslím, že je vhodný na každodenné používanie, pretože predpokladám, že dosť upcháva póry a celkovo pleti takýto ťažký produkt určite neprospieva.

      Napriek tomu si myslím, že ak máš naozaj silné akné, tak ti ho prekryť určite pomôže a budeš spokojná, hlavne nezabudni na púder a kvalitné večerné odlíčenie pleti :)))

      Odstrániť

Používa službu Blogger.