Recenzia: Deo balzam SebaMed

Napriek tomu, že je vonku už celkom chladno, zopár horúcich dní sme si užili, a tak som možností na testovanie Deo Balzamu od SebaMed mala naozaj dostatok.



Balsam Deo - SebaMed (50 ml)
Popis výrobcu: Dezodoračný účinok vďaka účinnému systému Trisoft zabraňuje množeniu mikroorganizmov, neutralizuje telesný pach a je vhodný pre citlivú pokožku podpazušia. Neobsahuje alkohol a je zvlášť vhodný po depilácií a pre citlivú pokožku. Nobsahuje konzervačné látky a hliníkové soli, ktoré upchávajú póry.

Tento deo balzam som si kúpila na začiatku leta, pretože som chcela v tieto horúce dni niečo ľahké, jemné, čo nebude dráždiť pokožku ani pri opaľovaní, ani po depilácii. Voľba padla na túto "guličku". A ako to dopadlo?

Začnem tým, že pred týmto deodorantom som viac ako rok používala len a len antiperspirant Rexonu Maximum Protection, ktorá fungovala naozaj na 120%. Jediným problémom, ktorý mi spôsobovala bolo veľmi suché a podráždené podpazušie..preto som sa rozhodla vyskúšať niečo jemné, bez škodlivých látok. Deodorand..



A tu nastal aj prvý problém. Deodorand má zabraňovať telesnému pachu. Antiperspirant má zabraňovať poteniu. To sú dva dôležité rozdiely, ktoré si treba pri kúpe uvedomiť. Musím povedať, že i keď táto gulička krásne vonia, telesnému pachu počas dňa dostatočne nezabráni. A to je jedno či je vonku 15 alebo 30 stupňov. Vo všeobecnosti je to však príjemný produkt, ktorý by možno niektorým, nie veľmi sa potiacim, dievčatám mohol stačiť. Veľmi ma však prekvapilo krátkodobé štípanie, ktoré som cítila, a to nie len po holení. Napriek tomu som na pokožke nepostrehla žiadne podráždenie a dokonca sa mi podpazušie pekne zjemnilo a hydratovalo.

Máte aj vy podobnú skúsenosť s pálením, štípaním po nanesení deodorandu ? Aj napriek tomu, že je bez alkoholu ?



Výhody:
  • Príjemná nevtieravá vôňa, ktorú jemne cítiť aj počas dňa,
  • krémovo - vodová konzistencia,
  • rýchlo sa vstrebáva,
  • nedráždi podpazušie,
  • míňa sa veľmi pomaly,
  • "hygienická" sklenená fľaštička.
Nevýhody:
  • pocit pálenia, štípania po nanesení,
  • nezabraňuje poteniu ani telesnému pachu,
  • na tmavom oblečení zanecháva šmuhy (ale dajú sa ľahko odstrániť),
  • pre aspoň priemerné fungovanie je nutné ho naniesť niekoľkokrát počas dňa.  
Tento produkt bohužiaľ nezabránil ani potu, ani pachu, hádam aspoň zabránil upchávaniu pórov a šíreniu mikrookrganizmov ako píše výrobca. Za cenu asi 4-6€, už si presne nepamätám, je to však celkom dobrá alternatíva "zdravšieho" produktu bez konzervantov a hliníkových solí. Míňa sa veľmi pomaly a po skoro 2 mesiacoch ho mám ešte viac než polovicu. U mňa získal 7/10 bodov.



Aké máte skúsenosti s podobnými produktami ? Máte svoj obľúbený deodorand/antiperspirant, ktorý nedráždi pokožku ?

3 komentáre:

  1. ja som skušala podobny od alverde hned po oholeni ma štipal tak som ho potom hned nepouživala,,a možno som si nan aj zvykla po čase,,, ale moj najoblubenejši je dove običajny ten vydrží vonať fakt že riadne dlho niktory to nedokazal zatial:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám momentálne tiež odložený jeden Dove a fakt ako hovoríš, asi jediný, ktorý dokáže voňať celý deň :)

      Odstrániť
  2. Ja som tento chcela ale dobre že som natrafila na tvoju recenziu

    PLS FOLLOW ME:
    http://luxurylip.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

Používa službu Blogger.