Recenzia: Boj s akné - časť PRVÁ

Som veľmi rada, že sa môj predchádzajúci článok Boj s akné - Výsledky po ROKU stretol s veľkým úspechom a patrí medzi najčítanejšie . Na základe vašich reakcií a komentárov som sa rozhodla v tejto tematike pokračovať a priblížiť vám moje 3 základné kroky, vďaka ktorým som po dlhých rokoch boja s akné dosiahla úspech. Keďže vám chcem priniesť naozaj kvalitné články, ktoré vás však nebudú nudiť, tak ich rozdelím do niekoľkých častí 
.
Medzi môj prvý a najdôležitejší krok k víťazstvu nad nepríjemným akné a problémami s pleťou patrí:
  1.   čistenie pleti
 
ČISTENIE PLETI
Pod pojmom "čistenie pleti" mám na mysli hĺbkové čistenie pleti u skúsenej kozmetičky. Ak naozaj bojujete s akné, tak bez toho to jednoducho nepôjde. Ja som si počas jedenástich rokov prešla rukami niekoľkých kozmetičiek. Navštevovala som lekársku kozmetiku, kde sme my pacienti išli ako na páse, ale i predražené kozmetičky, ktorých cieľom bolo "radšej pleť vyčistiť menej , veď nech sa vráti aj nabudúce". 


" Hĺbkové čistenie pleti je samo o sebe veľmi nepríjemnou záležitosťou, tak je priam nutné nájsť si kozmetický salón, ktorý vám ho aspoň trošku spríjemní. "


Áno, nájsť poriadnu kozmetičku nie je jednoduché. Človek spočiatku ani nevie podľa čoho zistiť či „ona“ je tá pravá. Tu je niekoľko mojich postrehov, ktoré som počas tých rokov vykoumala a mohli by vám pomôcť:

Vyhnúť sa naparovacím prístrojom
Kedysi kozmetičky používali len tieto nepríjemné naparovače, ktoré nám fúkali teplú paru priamo do tváre alebo sme museli tvár vopchať do prístroja a ledva sme dýchali. Vďaka modernizácií týmto drastickým spôsobom už chvalabohu odzvonilo. Ja osobne odporúčam kozmetičku, ktorá na uvoľnenie pleti a otvorenie pórov používa gély alebo masky. Napriek tomu, že aplikácia takejto masky trvá dlhšie, pleť toľko netrpí, nevysušuje sa a hlavne my, trpiteľky, sa cítime aspoň o malý kúsok komfortnejšie.

Vyhnúť sa drastickým praktikám
K čisteniu problematickej pleti u kozmetičky patrí nepríjemné vytláčanie a veľakrát i ihly. Určite si dajte pozor na kozmetičky, ktoré vo veľkom množstve uprednostňujú ihly! Áno, ak máte hlboké cysty, vyrážky a inak to nejde, o.k. Ale dajte si pozor nato, aby kozmetička ihly nepoužívala na každú maličkú výražočku – len z čistej lenivosti, lebo je to pre ňu a jej ruky menšia námaha. Takýmto prístupom by vám mohla privodiť nepríjemné jazvičky, ktorých sa je naozaj veľmi ťažké zbaviť a v tom najhoršom prípade vám aj rozniesť nepríjemnú infekciu/zápal po celej pleti.

Uprednostniť moderné technológie
Ak sledujete môj blog dlhšie, tak ste pravdepodobne čítali článok ultrazvukové čistenie pleti. Ak nie, tak sa na tento článok určite pozrite. Ide o bezbolestné čistenie pleti prostredníctvom prístroja Skin Scrubber. Ak máte veľmi problematickú pleť, tak  sa manuálnemu vytláčaniu možno hneď pri prvom čistení nevyhnete, ale pri čistení pórov čela, nosa a brady vám určite pomôže – bezbolestne.A verte mi, neskôr sa manuálneho čistenia už nadobro zbavíte :)

V kozmetických salónoch sa opýtajte aj na ozón. Prístroj s touto vysokou frekvenciou je najvhodnejší po hĺbkovom čistení pleti. Pleť okysličuje, dezinfikuje, regeneruje, upokojuje, má antiseptické účinky, sťahuje póry. Pozitívne ovplyvňuje funkciu mazových žliaz, je preto veľmi vhodný pri liečbe akné. Ak kozmetička tento prístroj nemá, tak sa skúste opýtať aspoň na gáfrovú masku, ktorá nechutne smrdí, ale zato pleť a začervenanie po čistení upokojuje asi najvýraznejšie.


A občas to na kozmetike vyzerá takto :)


Priebeh čistenia pleti
Každá kozmetička má svoje spôsoby a prípravky, ktoré celý proces určujú, takže čistenia môže prebiehať rôzne. Ja vám aspoň v bodoch opíšem to ako to je u mňa:

  1. Odlíčenie pleti
  2. nanesenie masky na zmäkčenie pleti a otvorenie pórov,
  3. ultrazvukové čistenie pleti + manuálne dočistenie podľa potreby,
  4. gáfrová maska,
  5. upokojenie pleti ozónom,
  6. nanesenie krému alebo séra podľa typu pokožky.

Tento celý postup u mňa pri prvých čisteniach trval aj tri hodiny (dnes to zvyknú byť dve hodinky), čo je úplne normálne a aj podľa toho môžete zistiť či kozmetička svoju prácu len "odflákla" alebo si naozaj dala záležať. Netvrdím, že je to podmienkou, aale predsa "práca chvatná, málo platná".

Pleť po čistení
Pleť po čistení je väčšinou veľmi náchylná na prenos infekcie, je citlivá a začervenaná a na stopercentnú regeneráciu potrebuje minimálne 5-7 dní. Tesne po čistení odporúčam čistiť ju niečím naozaj silným, čo možno aj trochu poštípe, ale vylieči, pokojne aj  niečím s alkoholom. Ja používam pleťovú vodu Visibly clear spot stress control od Neutrogeny. Popri bežnom pleťovom kréme odporúčam v týchto dňoch použiť aj hydratačný krém, ktorý takúto „vystresovanú“ pokožku krásne zjemní, hydratuje a proces hojenia značne urýchli - cicaplast. Ak máte po čistení jemné chrastičky, tak v žiadnom prípade nepoužívajte píling, až kým úplne nevymiznú. Zbytočne by ste pleť podráždili, chrastičky, ktoré tvoria prirodzenú ochranu by ste narušili a tým by sa celý proces hojenia výrazne spomalil.

.. a aj takto :P


Hĺbkové čistenie je asi tým najnepríjemnejším, ale zároveň tým najefektívnejším spôsobom ako sa akné zbaviť a predísť mu.  Nechcem sa opakovať, ale naozaj to nepôjde zo dňa na deň.. ale po troch mesiacoch už prvé výsledky určite uvidíte a poviete si, že to naozaj stojí zato. Len sa nezľaknite už po prvom pokuse a zotrvajte, čistenie  sa postupne bude stávať príjemnejším a menej bolestivým.



Žiadne komentáre:

Používa službu Blogger.