Recenzia: Amica - suchý šampón

Suchý šampón, pre mnohé ženy predsudok, pre iné neoddeliteľná súčasť života :)  
..už dávno nie je tým, čím býval kedysi. Alebo áno?

Po mnohých recenziách som sa rozhodla vyskúšať staro-novú klasiku, púdrový suchý šampón od spoločnosti Alpa a.s.
Amica - suchý šampón
(30 g - cca 1€ )



Tento suchý šampón sa od bežných šampónov v spreji líši práve tým, že je púdrový. Nachádza sa v plastovej fľaštičke, z ktorej si ho vysypete ako práškový cukor. Je sýtej bielej farby. Celkovo vyzerá  ako detský zásyp :) A práve táto jeho biela farba môže byť dôvodom prečo by si ho tmavovlásky asi nemuseli veľmi obľúbiť.. po nanesení na moje tmavohnedé vlasy sa ich farba trošku mení. Biely prášok sa jednoducho nezaprie a moje vlasy pod ním začínajú mať sivý nádych. Ale dá sa to celkom dobre vyčesať ..no napriek tomu je najvhodnejší asi pre blondýnky a svetlovlásky...i keď :)




Tento šampón bude na recenziu určite kontroverzný a dievčatá, ktoré sú zvyknuté na suché šampóny preslávených značiek so mnou možno nebudú súhlasiť, ale pre mňa osobne je to doposiaľ ten najlepší suchý šampón, ktorý som vyskúšala. Ako jediný odmasťuje moje vlasy naozaj na celý deň, dodáva im objem a skvelú textúru. A za tú cenu ?! :) oplatí sa ho aspoň vyskúšať.


Pri suchým šampónoch je veľmi dôležitý spôsob aplikácie produktu do vlasov, aby bol výsledný efekt účinný. Pri tomto púdrovom šampóne obzvlášť. Zo začiatku som si ho skúšala aplikovať tak ako to píšu výrobcovia - naniesť posypávačom (to sú tie dierky) na vlasy, nechať chvíľku pôsobiť a vlasy dôkladne uterákom vytrieť a vyčesať. Ja som pri tomto postupe neuspela, pretože mi väčšina prípravku ostala na pokožke hlavy a všeobecne to bolo celé zdĺhavé..

 Tak som to urobila ináč. Prášok som si nasypala do dlaní, ktoré som si potom pošúchala a postupne som ho zapracovávala takzvaným "prehrabávaním" sa vo vlasoch. Tento spôsob sa mi osvedčil a celý proces výrazne urýchli. Vlasy potom ešte poriadne rozčešem.
U mňa tento suchý šampón jednoznačne získava 9b/10b.



Pozitíva:
  • po aplikácii šampónu sú vlasy viditeľne odmastené,
  • odmastenie trvá po celý deň,
  • šampón dodáva vlasom objem aj tvar, ako keby boli postriekané lakom na vlasy,
  • nemá výraznú vôňu, resp. skoro vôbec ho necítiť, čo mi pri iných väčšinou veľmi vadí,
  • cena.
Negatíva:
  • biely až sivastý nádych, najmä pri tmavých vlasoch,
  • pozostatky prášku na pokožke hlavy (najmä pri použití veľkého množstva) => občasné svrbenie,
  • vlasy sú bez lesku,
  • nudné balenie. 


    Ktorý suchý šampón je pre vás ten naj ? Vyskúšali ste aj tento od Amicy?:)


    Popis výrobcu: prípravok, ktorý odmasťuje vlasy, je určený na príležitostné použitie popri obvyklom umytí vlasov. Suchý šampón Amica obsahuje špeciálne upravený ryžový škrob, ktorý má jedinečnú schopnosť viazať nadbytok tuku z vlasov. Vlasy sa za sucha zbavia mastnoty, sú opäť hebké, bohaté a príjemne voňajú. Pred použitím šampónu je nutné z účesu odstrániť lak. Suchý šampón sa rovnomerne posypávačom nanesie na suché vlasy (asi 3 g), pretrie sa a nechá chvíľku pôsobiť. Potom sa vlasy dôkladne vytrú uterákom a vykefujú.

    6 komentárov:

    1. ja používam tiež tento istý a neviem si ho vynachváiť... pamätám si, že mamina ho používala ešte keď nikto nechyroval o nejakých suchých šampónoch... :)

      OdpovedaťOdstrániť
    2. Zaujímavé! Ja som zatiaľ vždy mala len klasický, v spreji. Niekedy určite vyskúšam aj tento. Som zvedavá na tú aplikáciu. I keď je to menej praktické, ale keď vravíš, že zasa na druhej strane je lepší výsledok.

      OdpovedaťOdstrániť
    3. Už dávno chcem vyskúšať suchý šampón, no zatiaľ som sa ešte k tomu nedostala. No za tú cenu tento možno otestujem. :)
      http://gabikastyle.blogspot.sk/

      OdpovedaťOdstrániť
    4. Je to môj prvý suchý šampón.Riskla som to aj keď podvedome som z neho mala strach.Ja mám tiež tmavohnedé vlasy.Naprv som bola zhrozená, že som z neho ošedivela no tak som si poriadne premasírovala hlavu,vyčesala čistiacou diviačou kefou a div sa svete vlasy mali objem, boli trochu akoby zalakované ale sivastý nádych sa stratil.Je pravda,že sa tak vlasy neleskli napokon on nie je určený na každodenné použitie ale na občasné keď nie je čas si umyť vlasy ale môžem povedať,že ho s radosťou budem používať aj ďalej.

      OdpovedaťOdstrániť
    5. Ja som si kupila aj sprejovy go to be a tento praskovy,viac sa mi paci praskovy, som blondyna,tak v pohode a kedze sa mi mastia vlasy uz pomaly na.druhy den po umyti,tak vyuzijem minimalne 2x tyzdenne a riadne dlho vydrží za minimum ceny maximalna spokojnosť...skoda,ze som nanho prisla taaaak neskoro...

      OdpovedaťOdstrániť

    Používa službu Blogger.