Recepty: Šťavnatý makový závin/štrúdľa #mňamka

Nedeľa, nedeľa, deň, keď sa nič nedělááá :)



Krásnu nedeľu vám prajem a dúfam, že okrem oddychovania a pečenia tejto úžasnej šťavnatej štrúdle nebudete musieť robiť nič iné :) Dnešný recept je EXTRA jednoduchý, rýchly a veeľmi chutný.

Väčšinou som pri pečení makovej štrúdle mala problém s tým, že plnka bola suchá a drobivá. Až raz som ju vyskúšala takto a odvtedy ju už inak ani nepripravujem:)

Budeme potrebovať:
  • Lístkové cesto (prípadne iné cesto na závin),
  • balíček maku,
  • cukor,
  • jabĺčka,
  • vajíčko na potretie,
  • hrozienka, višne, čerešne, čokoľvek :).


Postup:
Najjednoduchšie je kúpiť si už vyvaľkané lístkové cesto, ktoré stačí rozbaliť a hneď naň ukladať plnku. Samo o sebe už má papier na pečenie takže žiadne starosti navyše. Plnku tvorí mak a nahrubo nastrúhané jabĺčka. Odporúčam strúhať ich nahrubo, pretože pri jemnom strúhaní ich chuť a šťavnatosť až tak nevynikne. Pomer maku, jabĺk a cukru je ľubovoľný. Treba ho prispôsobiť konkrétnej veľkosti cesta. Ja väčšinou použijem celý balík maku a 5-6 jabĺk. Na záver môžte pridať hrozienka, višne, čerešne, všetko čo máte radi. A už iba štrúdľu potrieme vajíčkom, prípadne vajíčkom a mliekom, poprepichujeme poriadne až k plechu ... a pečieme, a papkáme:) Dobrú chuť.




Doba pečenia: 20-25 minút
Teplota pečenia: 180 stupňov °C

Máte aj vy svoj obľúbený recept na nedeľné popoludnie ? :)  


A ešte takto na záver, už som závislá aj na instagrame, takže ak ste tam aj vy tak mi meno napíšte do komentárov, moje meno je #dawnieliciousblogspotsk 

3 komentáre:

  1. myslím, že sa najemno nestrúhajú aj preto, aby nepustili toľko šťavy, v instagrame som začiatočník, nájdeš ma pod "byevi"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) oni sa skôr v tej plnke stratia, keď sú najemno nastrúhané, nie je cítiť ich chuť. Šťavu väčšinou nasiakne mak:)

      Odstrániť

Používa službu Blogger.